NASA brengt tape met 'muziek' van de maan naar buiten

Nu aan het lezen

NASA brengt tape met ‘muziek’ van de maan naar buiten

NASA brengt tape met ‘muziek’ van de maan naar buiten

De ruimte heeft toch altijd iets spannends. Volgens sommigen is er buitenaards leven, andere vinden dit volslagen onzin. En of we het ooit zullen weten, weet niemand. NASA maakte het nog even spannender en bracht vandaag geluidsopnamen naar buiten, die vrij spooky klinken.

De opnames zijn al in 1969 gemaakt tijdens de Apollo 10-missie. Toen de astronauten de achterkant van de maan passeerden, hoorden ze een vreemd geluid. Aan deze kant van de maan is het niet mogelijk om radiocontact met de aarde te hebben. De astronauten wisten niet wat ze hoorden.

De astronauten, Thomas Stafford, John Young en Eugene Cernan, hoorden op een gegeven moment ‘muziek’. “Hoor je dat fluitende geluid?”, zei één van de mannen. Waarna een ‘Whooooo’-geluid door de radio galmt. “Die muziek klinkt buitenaards, vind je niet?”, vervolgt hij. “Dat is echt rare muziek”, reageert een ander. Het naar buiten brengen van de tape is onderdeel van de serie NASA’s Unexplained Files.

Toch niet zo spannend

Bij thuiskomst, twijfelden de astronauten of ze het wel moesten vertellen. Ze waren bang dat het gevolgen zou hebben voor de komende ruimtevluchten. Een NASA technicus legt in de tv-show uit dat het misschien toch iets minder spannend is dan iedereen in eerste instantie dacht. Hij legt uit dat de radio’s in twee ruimtevaartuigen met elkaar interfereren, waardoor het geluid ontstond. Of het nou waar is of niet, het blijft toch een geheimzinnig geluid. Beluister het in het fragment hieronder.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.