Netflix koopt uitgever van stripboeken en wij zijn fan - Vance

Nu aan het lezen

Netflix koopt uitgever van stripboeken en wij zijn fan

Netflix koopt uitgever van stripboeken en wij zijn fan

Netflix lijkt zich steeds meer te richten op strips. Eerder bracht de videodienst al meerdere Marvel series uit, waaronder Jessica Jones. 18 augustus komt er zelfs een gloednieuwe serie aan: Marvel’s The Defenders. Blijkbaar lopen de bestaande series goed genoeg voor een volgende stap in de stripboeken wereld. Netflix gaat namelijk nog een stapje verder door een compleet bedrijf te kopen. Tuurlijk, waarom niet?

Striphelden imperium

De videodienst maakte gisteren bekend dat het de stripboeken uitgever Millarworld heeft gekocht. Millarworld is het geesteskindje van de getalenteerde Schotse comicschrijver Mark Millar. De schrijver bracht onder andere Kingsman en The Secret Service uit, succesvolle verhalen die later ook werden verfilmd. Met deze overname breidt Netflix zijn striphelden imperium uit met genoeg stof om nog meer Original series en films te maken.

“Mark heeft een nieuw comic-universum gemaakt voor de volgende generatie. Zijn verhalen gaan over onvergetelijke karakters die zich in situaties bevinden waar mensen zich makkelijk mee kunnen identificeren”, vertelt hoofd content van Netflix, Ted Sarandos, in de bekendmaking. Netflix kijkt er naar uit veel nieuwe superhelden, anti-helden, fantasy, sci-fi en horrorverhalen te maken. Millarworld zal doorgaan met het schrijven en publiceren van verhalen, maar dan onder de eigendom van Netflix.

De overname belooft veel moois voor toekomstige ‘Netflix and chill’ sessies. Zo schreef Millar acht jaar lang voor stipboeken uitgever Marvel. Hier schreef hij verhalen die onder andere de uitgaven van succesvolle films als de Avengers, Captain America en Logan inspireerden. Dat wordt weer lekker veel series bingen het komende jaar.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.