Nostalgie: De Tel Sell-programma's komen terug naar TV

Nu aan het lezen

Nostalgie: De Tel Sell-programma’s komen terug naar TV

Nostalgie: De Tel Sell-programma’s komen terug naar TV

Als je in de jaren ’90 en in de ’00’s tv keek, is de kans groot dat je Tel Sell-reclames wel eens gezien hebt. In 2008 gingen ze echter van de buis, na een faillissement en een doorstart van het bedrijf. Maar nu zijn die ‘infomercials’ weer helemaal terug, meldt AD.

Het zal toch wel een beetje nostalgisch voelen als de infomercials weer verschijnen. Het bedrijf werd immers in 1993 opgericht door de Nederlander Louise Mulder.

De reclames werden vaak met een Amerikaans accent nagesynchroniseerd. Een bekende reclame was bijvoorbeeld voor Ab Slim Flex, waarmee je buikspieren kunt trainen. Daarbij hoorde je de tekst: “Killer abs, toned sculpted body, a healthier you, it’s all yours!”

In 2008 ging het bedrijf failliet en kwam er een doorstart. Daarbij richtte het bedrijf zich meer op online winkelen. De reclames verdwenen dus.

Mediashop

De reden dat de reclames nu weer terug komen, is omdat het thuiswinkelbedrijf een nieuwe eigenaar heeft. Het Oostenrijkse Mediashop kocht het bedrijf op en kocht ook zendtijd in bij RTL. Daar zul je de aloude reclames voor sieraden en huishoudproducten weer gaan zien.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.