Je kunt nu net als in Star Wars 'holochess' spelen met je iPhone

Nu aan het lezen

Je kunt nu net als in Star Wars ‘holochess’ spelen met je iPhone

Je kunt nu net als in Star Wars ‘holochess’ spelen met je iPhone

Iedereen die Star Wars gezien heeft kent holochess: schaken met hologrammen. Hoe tof zou het zijn als je zelf ook zo zou kunnen schaken? Heel tof natuurlijk. En nu kan dat dus, want het spel is gratis te downloaden voor iOS.

Het schaakspel zit verpakt in de app Jedi Challenges, die vorig jaar al uitkwam. In een update is holochess echter ook toegevoegd. Hiermee kun je in augmented reality – waarmee digitale beelden over de echte wereld heen gelegd worden – schaken. Een speciale headset heb je niet nodig; een iPhone of iPad is voldoende.

18 levels

Om te schaken heb je de app nodig en moet je je camera aanzetten. Op het scherm van je iPhone of iPad kun je nu de schaakstukken zien, die over de echte wereld heen geprojecteerd zijn. Daardoor lijkt het dus net alsof je met hologrammen aan het schaken bent.

In totaal zijn er 18 levels in het spel, waarmee je 2 tot 3 uur kunt spelen. Om het spel te kunnen spelen heb je overigens wel iOS 11 of hoger nodig.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.