Obama: Trump zal geen president worden - Vance

Nu aan het lezen

Obama: Trump zal geen president worden

Obama: Trump zal geen president worden

Barack Obama is ervan overtuigd dat Donald Trump geen realistische kans maakt om president te worden. Volgens de huidige Amerikaanse president houdt het presidentschap namelijk heel wat meer in dan het presenteren van een reality-programma, en is het ‘erg moeilijk’.

De president gelooft dat het Trump niet gaat lukken. “Omdat ik vertrouwen heb in het Amerikaanse volk. Ik denk dat het zich realiseert dat het presidentschap een belangrijke, verantwoordelijke baan is. Het is alles behalve reclame of marketing.”

Dit liet hij weten als reactie op de strijd in de voorverkiezingingen waarbij de televisieberoemdheid en miljardair de nominatie van de Republikeinse partij wil gaan winnen. Obama zegt ervan overtuigd te zijn dat de kiezers een “verstandige keuze” zullen maken.

Reactie

Trump liet, niet geheel verrassend, direct van zich horen. Tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat South Carolina liet hij weten: “Hij heeft het als president echt waardeloos gedaan.”

Vervolgens noemde hij enkele zaken op waarvan hij van mening was dat Obama ondermaats gepresteerd had. Zo somde hij op dat de Islamitische Staat nog steeds niet verslagen is en de grens is simpelweg ‘gatenkaas’. En dat Obama hem liever ziet falen? Dat ziet hij als een geweldig compliment. Erger dan de huidige president kan het volgens Trump namelijk niet.

Zorgelijke uitspraken

Op een persconferentie liet Obama weten zich zorgen te maken over de toon van het debat binnen de Republikeinse partij ten opzichte van moslims. Zo liet Trump eerder al weten dat islamitische reizigers de VS niet binnen mogen komen.

Maar volgens Obama maakt niet alleen Trump zich schuldig aan dergelijke uitspraken, hij vindt dat ook andere Republikeinse kandidaten zorgelijke uitspraken doen. “Er is niet één kandidaat bij de Republikeinse voorverkiezingen die vindt dat we iets aan de opwarming van de aarde zouden moeten doen.”

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.