Voor iedereen die Obama mist: Volg zijn huisfotograaf op Instagram - Vance

Nu aan het lezen

Voor iedereen die Obama mist: Volg zijn huisfotograaf op Instagram

Voor iedereen die Obama mist: Volg zijn huisfotograaf op Instagram

Sinds Trump president is, hebben we niet alleen afscheid moeten nemen van Obama, maar ook van de prachtfoto’s van zijn persoonlijke fotograaf, Pete Souza. Hij was er bijna altijd bij om herinneringen te schieten. Acht jaar lang. Zo zie je Obama op officiële gelegenheden, maar ook met zijn familie en zijn hond als hij vrij is.

Vijf weken geleden is Pete begonnen met het posten van oude foto’s van Obama op zijn Instagram. En dat is geweldig. En nee, dat is niet overdreven. Zeker voor iedereen die ook maar een beetje terugverlangd naar de vorige president van de VS!

Om een indruk te geven heb ik een selectie gemaakt van de foto’s waar ik om moest lachen, huilen (bijna, ik heb snel doorgeklikt) of waar ik juist stil van werd.

Perspectief

https://www.instagram.com/p/BPqlStTBLun

Zoals Souza bij een eerdere foto vermeldt, is hij altijd op zoek naar een nieuw perspectief. “Thinking outside the box.” Op deze foto zie je hoe niet Obama, maar de voormalige First Lady scherp is.

https://www.instagram.com/p/BRG7x9_lh9h

Hier zorgt het andere perspectief voor een grappige foto. Wat zou er vandaag in deze schaal liggen? Chickenwings?

https://www.instagram.com/p/BPsAysEB9Av

Ook dit soort intieme persoonlijke familiemomenten worden gedeeld. Momenten waarop het duidelijk wordt dat Obama ook gewoon een mens is, zoals iedereen. Cliché maar waar. Natuurlijk weten we dat wel, maar het lijkt me niet verkeerd om er met zo een prachtige foto aan herinnerd te worden.

Bo

https://www.instagram.com/p/BQdEEfUhetx

Deze foto. Ik ben verliefd. Eigenlijk ben ik verliefd op alle foto’s met Bo, de hond van de familie. Het is zo puur om Obama zo vrij te zien.

https://www.instagram.com/p/BQGbhquA-Uc

Souza houdt duidelijk ook van deze mooie hond.

https://www.instagram.com/p/BQvdmtalPEr

De foto’s zijn een perfecte afwisseling tussen formeel en informeel. Zo zie je hem lachen vanuit zijn tenen,…

https://www.instagram.com/p/BREqc10FR1a

…maar foto’s van de soms hardere realiteit worden ook niet vermeden.

Trump

https://www.instagram.com/p/BQ8ean2Frsp

De reacties onder de foto’s liegen er niet om. Mensen reageren dat ze hem missen en terug willen. Ook de fotograaf is niet bang om soms tussen de regels door een duidelijke opmerking te maken in de fotobeschrijving.

https://www.instagram.com/p/BQ5yu6dFpDr

Soms heeft hij zelfs wat subtiele kritiek op het beleid van Obama’s opvolger Trump.

https://www.instagram.com/p/BQ6KCqylxS5

Of deelt hij een gewoon een keiharde sneer uit.

Volgen!

https://www.instagram.com/p/BQfY7Q8hpxq

Laten we positief afsluiten. Is er iets mooier dan deze foto?

Dit was slechts een greepje uit de ontelbaar prachtige foto’s die Pete Souza gemaakt heeft. Dus, volg hem op Instagram! Hij post hier overigens ook andere prachtige foto’s, die niets met Obama te maken hebben.

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.