De oma van Macklemore heeft in deze clip een betere verjaardag dan jij - Vance

Nu aan het lezen

De oma van Macklemore heeft in deze clip een betere verjaardag dan jij

https://www.youtube.com/watch?v=tBjU7yCX_0k&feature=youtu.be&app=desktop Macklemore Glorious music video Macklemore and his grandmother Helen Source: Jason Koenig/Youtube

De oma van Macklemore heeft in deze clip een betere verjaardag dan jij

Een bezoekje aan de thriftshop, een stripper, nieuwe vette sneakers: Macklemore bracht de 100e verjaardag van zijn oma Helen heel normaal door.

Ter ere van zijn nieuwe nummer Glorious gingen de twee op pad. En niet zomaar. De verjaardag van zijn oma moest en zou in stijl worden gevierd met één eis: ze mocht alles doen wat ze maar wilde.

Uiteraard resulteerde dat in een aantal zeer fotogenieke (en goed; aandoenlijk hilarische) momenten. Wat je ook van de nieuwe clip vindt, the internet is losing it.

Eieren schieten

Het waarom hierachter is niet lastig te verklaren. Van het verrassingselement voor zijn lieve oma tot de ‘we rijden tijdens zonsondergang naar een mooi leven’ scene; elke potentieel emotionele trigger komt voor in de video.

Verdere momenten: het bekogelen van een huis met eieren, een mannelijke stripper die met zijn kruis in het gezicht van een van de oudere dames hangt.. Hup, Macklemore is terug. En hoe. Beoordeel zelf maar of jouw verjaardag in schril contrast staat met die van zijn omie. Of dat jij genoegen neemt met een stukkie slagroomtaart en slap bak koffie.

Vroeg je je nog af waarom het lied Glorious heet? Omdat – pak je tissues – er niets geweldiger is dan zijn oma. Slik.

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.