Ontdek de magische wereld van Harry Potter op Google Earth - Vance

Nu aan het lezen

Ontdek de magische wereld van Harry Potter op Google Earth

Ontdek de magische wereld van Harry Potter op Google Earth

Het 20-jarige bestaan van Harry Potter wordt wereldwijd gevierd, en iedereen grijpt deze kans om nieuwe foefjes uit te vinden. Ook Google Earth stapt in de schijnwerpers met misschien wel de tofste feature tot nu toe: je kan de wereld van magie in de échte wereld ontdekken.

Op je bezemsteel

Van Diagon Alley tot een knus café in Edinburgh waar J.K. Rowling voor het eerst vorm gaf aan de verhalen van Harry Potter. Niet alles in de Harry Potter wereld is niet-bestaand, heel veel plekken zijn gebaseerd op échte locaties. Deze kaart maakt het mogelijk alles zelf op te zoeken, zonder mee te hoeven lopen met de Muggle Tours in Londen.

Je begint bij het levensechte King’s Cross waar zich het 9 3/4 Platform bevindt – helaas ligt het niet daadwerkelijk tussen platforms 9 en 10 in. Hier kan je trouwens ook meteen al je favoriete Harry Potter goodies kopen in de officiële merchandise winkel. Je wordt vervolgens met je bezem overgevolgen naar 12 verschillende locaties die je meteen herkent uit de boeken.

Dus beste Dreuzels: open de waanzinnige Google Earth Voyager feature, pak je bezem en vliegen maar!

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.