Toch een festivalzomer dankzij deze drie online feesten

Nu aan het lezen

Ondanks de coronacrisis toch een festivalzomer dankzij deze drie online feesten

Ondanks de coronacrisis toch een festivalzomer dankzij deze drie online feesten

Festivalgangers waren flink teleurgesteld toen bleek dat de festivalzomer van 2020 afgelast moest worden vanwege de coronacrisis. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei technologische snufjes waardoor veel toch nog mogelijk is. Dus er is goed nieuws voor alle liefhebbers van feestjes en festivals: ook deze zomer kun je genieten van een party via één van deze drie online feesten.

United We Stream

United We Stream begon enige tijd geleden al als een manier om de club-scène in Berlijn te ondersteunen. Sindsdien is het uitgebreid naar maar liefst 70 verschillende steden, waar het nachtleven virtuele feestjes verzorgd.

Het idee is simpel: vrijwel iedere dag is er een livestream van een club ergens ter wereld, die je de kunsten van de fijnste underground elektronische muziektalenten bieden. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor een lekker drankje en een goeie feeststemming! En na afloop rol je ook zo je bed weer in.

Tomorrowland

Ja, dat lees je goed. Tomorrowland is niet afgelast. Tenminste, niet helemaal. Het festival gaat namelijk in het weekend van 25 en 26 juli digitaal door als ‘Tomorrowland Around the World‘. In tegenstelling tot vroeger kun je dit festival dus niet fysiek bezoeken, maar komt de gehele ervaring naar je toe dankzij 3D-ontwerpen, videoproducties en special effects. Koop een ticket en je krijgt toegang tot de virtuele wereld waarin diverse podia opgebouwd zijn en artiesten als vertrouwd optreden.

Hoe je het festival precies ervaart, is aan jezelf. Je kunt alleen een livestream bekijken, met een groep vrienden naar de livestream kijken via een ‘Home Party Package’ met allerlei goodies, en je kunt zelfs naar een camping toe! Die camping staat in de Belgische Ardennen, waar je tussen 3 en 31 juli kunt genieten van de echte Tomorrowland-ervaring.

Natuurlijk laat de muziek ook niets te wensen over. De line-up is namelijk flink, met artiesten als Afrojack, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Martin Garrix en Yellow Claw. En ook de prijzen vallen mee: vanaf 12,50 euro kun je dit digitale festival bijwonen.

Velsen Virtueel Festival

Het weekend van 9 augustus had in het teken moeten staan van diverse festivals rond IJmuiden, zoals Dance Valley en Dutch Valley. Door de coronacrisis kunnen deze evenementen echter niet doorgaan. Dat vinden niet alleen festivalgangers jammer, maar ook de organisatoren van de festivals zelf. Daarom zijn Dorpsfeest Santpoort, Dance Valley, Dutch Valley, PreSail IJmond, Zomerfestival.IJmuiden en Latin Village een alternatief begonnen: Velsen Virtueel Festival.

Velsen Virtueel Festival vindt op 9 augustus plaats, waarbij de centrale uitzendlocatie Forteiland in IJmuiden is. Logischerwijs mag daar geen publiek bij aanwezig zijn, maar via RTV Seasport komen de beelden alsnog naar de huiskamer en lokale café’s. Dat gebeurt niet alleen via de televisie, maar ook via YouTube en Facebook. Tussen 15:00 en 22:00 uur treden diverse artiesten op, op allerlei locaties in de gemeente. Denk aan Velsen Valley, de Ruïne van Brederode en natuurlijk het Forteiland zelf.

Tijdens Velsen Virtueel Festival treden onder meer Martin Buitenhuis van Van Dik Hout, 100% Pret Band, The Local Boys en Heer & Meester op.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.