Radio 538 onder vuur na onderbreken optreden zangeres Maan met streaker

Nu aan het lezen

Radio 538 onder vuur na onderbreken optreden zangeres Maan met streaker

Radio 538 onder vuur na onderbreken optreden zangeres Maan met streaker

Vrijdagavond 17 november vonden ze het bij Radio 538 een goed idee om zangeres Maan middenin haar optreden te ‘verassen’ met een streaker.

DJ Frank Dane en zijn sidekick Jelte van de Goot wilden hiermee een lolletje uithalen met de zangeres, die door de streaker in huilen uitbarstte. Ze zei enorm te zijn geschrokken en al een beetje zenuwachtig te zijn voor het optreden waarbij ze haar ogen dicht had. “En ineens stond er een naakte man voor m’n gezicht.”

De radio-dj’s zeiden direct spijt te hebben van hun grap en hadden haar reactie niet verwacht. “Dan is-ie misgegaan. Sorry, wij dachten: we hebben zo’n grappig ding bedacht. Maar dit is nooit de bedoeling geweest.”

Boycot

Hoewel het voorval ruim twee weken geleden plaatsvond, werd het nieuws pas echt opgepikt toen zanger Tim Knol zondagavond opriep tot een boycot van Radio 538 en ‘de ongelooflijke prutsers’ die er werken.

Knol kreeg veel bijval voor zijn tweet waarin hij het voorval afkeurt en op ‘geen enkele manier grappig’ noemt. Op zijn Facebookpagina poste de zanger enkele uren hierna een toelichting. Hierin schrijft Knol: “Ik loop al een aardige tijd mee in de muziekindustrie en ik neem veel met een korreltje zout, maar toen ik dit fragment hoorde werd ik meteen zo ontzettend boos. Maan, 20 jaar, komt daar om een mooi liedje te zingen maar omdat het altijd maar ‘lachen’ moet zijn hebben ze een streaker ingehuurd die met zijn blote leuter voor Maan ging staan. Haar reactie ging bij mij door merg en been.”

#MeToo

Op social media reageren mensen verbolgen op de grap die meer neigt naar seksuele intimidatie dan een lolletje. Ze nemen het argument ‘nu weten we het wel met dat #MeToo’ als voorbeeld om aan te geven dat de discussie nog lang niet voorbij is zolang vrouwelijke zangeressen voor de ‘grap’ tijdens hun werk ongevraagd worden blootgesteld aan geslachtsdelen.

Het bewuste fragment is door de radiozender inmiddels verwijderd. Een oplettende Twittergebruiker duikelde het audiofragment echter op en poste het op Twitter.

De persvoorlichting van Radio 538 laat per mail weten aan het AD dat Maan maandag om 12 uur te gast is bij dj Frank Dane, ‘om samen een toelichting te geven’. Het management van Maan weigerde op de ophef in te gaan.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.