Sonos vraagt jou om rol van geluid en ruimte te onderzoeken

Nu aan het lezen

Sonos vraagt jou om rol van geluid en ruimte te onderzoeken

Sonos vraagt jou om rol van geluid en ruimte te onderzoeken

Sonos zorgt graag voor het beste kamervullende geluid met zijn speakers. Maar wist je ook dat geluid en de ruimte er omheen invloed op elkaar kunnen hebben? Sonos en Frame in ieder geval wel. En zij dagen je uit om dat zelf te onderzoeken.

De twee bedrijven dagen alle creatievelingen namelijk uit om een interactieve installatie te ontwerpen, die de rol van geluid en ruimte onderzoekt. Die installatie moet tijdens de Dutch Design Week 2018 tot leven gaan komen.

In de installatie wordt getoond hoe de interactie met geluid design kan aanpassen en andersom. Mocht jij hier een briljant idee voor hebben, dan kun je die insturen via de website van DDW 2018. Een van de pitches wordt gekozen en werkelijkheid gemaakt. Dat betekent dat jij jouw concept mogelijk kunt presenteren tijdens DDW 2018.

Speakers

Maar dat is niet alles! Sonos is namelijk ook een partnerschap met HAY begonnen, waarbij ze de Sonos One in een geheel nieuw jasje hebben gestoken. Sonos zegt in een bericht op zijn blog niet alleen het maken van het ultieme kamervullende geluid belangrijk te vinden, maar ook dat je producten visueel in je leven passen. Daarom zijn ze een samenwerking gestart met het Deense designmerk HAY. En daar zijn nu dus de eerste producten uitgekomen.

Het gaat om de HAY Sonos One Limited Edition Collection. Dat is een serie Sonos One-speakers in geheel nieuwe kleuren. Die kleuren komen uit het kleurenpalet van HAY 2018, en zijn rood, geel en groen. “Onze speakers zijn niet ontworpen om de aandacht op te eisen, ze zijn ontworpen om organisch op te gaan in hun omgeving,” zegt Sonos VP of Design Tad Toulis.

Kleur kan bovendien ontzettend veel doen, stelt mede-oprichtster en creative director van HAY Mette Hay. “Voor mij is kleur een van de belangrijkste middelen in het designproces en het was uitermate belangrijk dat we niet alleen maar een kleurenschaal creëerden die er mooi uitzag. Kleuren kunnen zich volledig verbergen en verdwijnen, of ze kunnen contrast bieden.”

De nieuwe speakers kun je later dit jaar op de website van Sonos bestellen. De prijs van de speakers is nog niet bekend.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.