Startups op zoek naar jonge moeders die weer aan het werk willen

Nu aan het lezen

Startups in Silicon Valley hard op zoek naar jonge moeders die weer aan het werk willen

Startups in Silicon Valley hard op zoek naar jonge moeders die weer aan het werk willen

Soms dwingt je privéleven je om je carrière aan de kant te zetten. Bijvoorbeeld omdat je kinderen krijgt, of omdat een ouder, kind of andere naaste extra hulp nodig heeft. Het opofferen van jouw tijd voor deze nobele en liefdevolle daad klinkt als vanzelfsprekend. Minder vanzelfsprekend is om na die periode je carrière weer op te pakken.

De non-profitorganisatie Path Forward helpt mensen die zich in zo’n situatie bevinden met het maken van die stap. De organisatie is voor de meest recente programma een samenwerking aangegaan met zes startups in Californië waaronder GoDaddy, Zendesk, Coursera, CloudFlare, Demandbase en Instacart.

Momenteel staan zo’n twintig vacatures open voor mantelzorgers of jonge moeders/vaders die weer aan het werk willen. Het programma is gericht op mensen die minimaal vijf jaar werkervaring hebben en minstens twee jaar uit de running zijn geweest om voor iemand te zorgen. Op die manier wil Path Forward deze mensen op een laagdrempelige manier weer snel aan betaald werk helpen.

Returnships

Dat werk krijgen zij in de vorm van een betaalde stage – een ‘returnship’ – die 18 weken duurt. Het programma is daarom ook vooral bedoeld om de mensen niet thuis te laten zitten, en om ze op gepaste wijze bij te scholen en te laten herintreden in een dynamische werkomgeving in Silicon Valley.

Volgens Path Forward heeft tachtig procent van de mensen die eerder zo’n programma heeft gevolgd daarna een baan bij dat bedrijf aangeboden gekregen. De sollicitaties bij de 6 startups staan nu open en de herintreders die worden aangenomen kunnen al over enkele weken aan de slag.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.