Test je vrienden met de nieuwe quiz functie op Instagram - Vance

Nu aan het lezen

Test je vrienden met de nieuwe quiz functie op Instagram

Test je vrienden met de nieuwe quiz functie op Instagram

De Instagram stories zijn inmiddels onmisbaar. Zo ook de verschillende soorten stickers die je aan je story kunt toevoegen, zoals de locatie, polls en natuurlijk de onmisbare gifs. Vanaf vandaag kunnen we iets nieuws aan dit rijtje toevoegen, namelijk de quiz sticker. Op deze manier kun jij je vrienden testen met quiz vragen en ben je meteen op de hoogte wie van jouw vrienden je echt goed kennen.

Quiz

‘Wat is mijn grootste angst?’, ‘Welke ijssmaak is mijn favoriet?’ en ‘Welke emoji’s beschrijven mij het beste?’ zijn vragen die je kunt stellen met de nieuwste sticker. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Op deze manier zou je zelfs de algemene kennis van jouw volgers kunnen testen.

De quiz werkt hetzelfde als de poll sticker. Je vult een vraag in, geeft een aantal antwoorden en kiest zelf het juiste antwoord. Achteraf kun je natuurlijk zien wie van je volgers voor welk antwoord hebben gekozen.

Instagram kondigde de nieuwe functie aan via Twitter:

Business

Omdat je deze functie op zoveel verschillende manieren kunt gebruiken, is de kans vrij groot dat dit ook vrij snel opgepakt zal worden door business accounts. Zo kunnen zij hun volgers, en daarmee hun klanten, testen door bijvoorbeeld te vragen in welk jaar het bedrijf is opgestart. Maar het kan ook zelfs ingezet worden om feedback te krijgen op de producten.

Daarnaast kan het ingezet worden voor een winactie: stel je volgers een vraag en kies een iemand uit de lijst van mensen die het juiste antwoord hebben gegeven. Er zijn in ieder geval genoeg manieren om deze nieuwe sticker in te zetten!

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.