Eerste trailer van Stephen King-verfilming The Dark Tower verschenen

Nu aan het lezen

Eerste trailer van Stephen King-verfilming The Dark Tower verschenen

Eerste trailer van Stephen King-verfilming The Dark Tower verschenen

Vind jij het ook zo moeilijk om te kiezen voor western, sci-fi, horror of dark fantasy? Dan kun je je hart ophalen, want de film The Dark Tower belooft een combinatie van deze genres naar het witte doek te brengen. De film is gebaseerd op de gelijknamige achtdelige boekenreeks van horrorschrijver Stephen King.

Het eerste deel van die reeks (The Gunslinger) verscheen al in 1982. Dertig jaar later werd het achtste deel in de reeks gepubliceerd, The Wind Through the Keyhole. Dit boek speelt zich chronologisch tussen de eerdere boeken af. De film die deze zomer verschijnt speelt zich weer af ná de gebeurtenissen uit de boeken.

Verhaal

In The Dark Tower zoekt de laatste Gunslinger, Roland Deschain, naar The Dark Tower om zijn wereld te redden. Ondertussen jaagt hij op een mysterieuze magiër, The Man in Black. De rol van deze tovenaar is voor Matthew McConaughey. The Gunslinger wordt gespeeld door niemand minder dan Idris Elba. Vlak voor de trailer gelanceerd werd, teaseden de twee acteurs op Twitter al al naar de film.

De film is meerdere malen uitgesteld, maar The Dark Tower wordt nu definitief op 27 juli uitgebracht in Nederland. Het is de bedoeling dat er na deze film nog meer films volgen, maar er zou ook gewerkt worden aan een televisieserie.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.