Transgenders zoeken liefde in deze nieuwe datingshow van de EO

Nu aan het lezen

Transgenders zoeken liefde in nieuwe datingshow EO

Transgenders zoeken liefde in nieuwe datingshow EO

De zoektocht naar liefde is altijd spannend, zeker als je transgender bent. Ze moeten opboksen tegen vooroordelen van de maatschappij en komen zichzelf tegen. De EO komt daarom in het nieuwe seizoen met een datingshow voor transgenders, behoorlijk progressief voor de achterban van de omroep.

Acceptatie

De reality-serie Love me gender volgt 5 transgenders bij hun zoektocht naar liefde. In zes afleveringen zien we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (26). Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde, een relatie én acceptatie van mensen dichtbij.

De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen, aldus de EO. Want met afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken.

Liefde

Deelnemer Lisa benoemt dat liefde niks te maken heeft met gender. “Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen.”

Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, aldus de EO. Ze kampen daarbij vaak met veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben.

Meeleven

Eindredacteur Herman Wegter zegt daarom blij te zijn als EO dit programma te maken. “Veel mensen hebben direct een mening over transgenders. Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn.”

De realityserie Love Me Gender is vanaf 13 september te zien op NPO3.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.