Trump stapt uit het klimaatakkoord en dit is wat de wereld vindt - Vance

Nu aan het lezen

Trump stapt uit het klimaatakkoord en dit is wat de wereld vindt

Trump stapt uit het klimaatakkoord en dit is wat de wereld vindt

Het is zover, de dag die wij al lang zagen aankomen is gekomen. Trump maakt zijn campagne-belofte waar en stapt uit het klimaatakkoord van Parijs. Gisteren maakte de #covfeve president dit in de rozentuin van het Witte Huis officieel bekend.

Belastingbetalers zijn blij

Het is niet een complete verrassing dat Trump uit het akkoord stapt, maar de gevolgen zijn er niet minder om. Amerika is op China na ’s werelds grootste vervuiler en een grote bron van inkomsten voor het akkoord. Volgens Trump ligt het probleem vooral bij de kosten van het akkoord. Het klimaatakkoord benadeelt het Amerikaanse volk en Trump wil zijn burgers vooropstellen.

Na het besluit werd duidelijk dat veel Trump-aanhangers de president steunen, met name door de hoge kosten van het akkoord.

Social media barst los

De meeste reacties uit de wereld zijn gericht op de nadelige gevolgen van Trump zijn besluit. De wereld draait door en opwarming van de aarde blijft een realiteit. Niet de minsten verzamelden zich op sociale media om zich te uiten over het besluit van de president, waaronder wereldleiders en milieuactivist Al Gore.

 

This is my message about today’s withdrawal from the Paris agreement.

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.