Twitter blokkeert gebruikers die bij aanmelding jonger dan 13 jaar waren

Nu aan het lezen

Twitter blokkeert gebruikers die bij aanmelding jonger dan 13 jaar waren

Twitter blokkeert gebruikers die bij aanmelding jonger dan 13 jaar waren

Twitter heeft wel een heel interessante manier om aan de nieuwe Europese privacyregels te voldoen, meldt Motherboard. Het bedrijf bant namelijk iedereen die tijdens het aanmaken van zijn account nog geen 13 jaar oud was van het platform. Ook als je ondertussen wel ouder dan 13 jaar bent.

Het was altijd al een eis van Twitter dat je minimaal 13 jaar oud moest zijn wilde je de dienst gebruiken. Maar tieners zijn niet dom; die liegen gewoon over hun leeftijd. Daardoor zijn veel gebruikers al jaren lid, terwijl ze op het moment dat ze het account aanmaakten nog geen 13 waren.

Maar nu wordt je dus met terugwerkende kracht van het platform verbannen als dit het geval is. En dat gebeurt ook als je je geboortedatum aanpast en blijkt dat je nog geen 13 was toen je je inschreef.

GDPR

De reden dat dit nu gebeurt, is omdat het platform niet kan beoordelen welke berichten voor of na je 13e verjaardag geplaatst zijn. Zo hoopt het aan de GDPR te voldoen. Volgens de privacyregels moet je minimaal 16 zijn om gebruik te maken van internetdiensten, maar individuele landen mogen die grenzen naar 13 jaar verlagen.

De bedoeling is dat jonge internetgebruikers zo beschermd worden tegen bedrijven die grote hoeveelheden data verzamelen.

Overigens kun je wel gewoon een nieuw account aanmaken als je je oude kwijt bent – mits je ouder bent dan 13 natuurlijk. Twitter zegt nog te werken aan een oplossing waardoor je account niet meer verdwijnt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.