Netflix gaat voor het eerst een stripboek uitgeven: The Magic Order

Nu aan het lezen

Netflix gaat voor het eerst een stripboek uitgeven: The Magic Order

Netflix gaat voor het eerst een stripboek uitgeven: The Magic Order

Netflix heeft een nieuwe stap gezet in het maken van content. De streamingdienst gaat namelijk een stripboek uitgeven. The Magic Order, zoals het boek heet, moet op 13 juni verschijnen. Het is onduidelijk of het stripboek ook in Nederland te koop wordt.

Het stripboek is geschreven door Mark Millar, die eerder ook de stripboeken Kick-Ass, Wolverine: Old Man Logan en Civil War schreef. Boeken waar allemaal goede films van gemaakt zijn dus. De illustraties komen van Olivier Coipel, die meewerkte aan Thor en Avengers.

Het nieuwe stripboek gaat over vijf magische families die in het geheim de wereld beschermen tegen slechte krachten. Het stripboek is een boek “voor de kinderen die genoten van Harry Potter en vergelijkbare genres toen ze opgroeiden”, aldus Millar in een interview met CBR.

Het boek richt zich echter op volwassenen en niet op kinderen. “Qua toon ligt het dichter bij The Sopranos”, aldus Millar. “En het is dirty. Het begint met een seksscène, dus je weet direct dat dit geen Zweinstein is.”

Online

Het stripboek moet in ieder geval in Amerika in de winkels komen te liggen. Er komen echter ook digitale versies, voor 3,99 dollar. Die versies kun je nu al reserveren, al is het zeker niet hetzelfde als het fysieke boek in handen houden. Overigens mag je er ook nog snel bij zijn: er komt geen tweede druk van het boek. Op is op dus.

Op Twitter heeft Millar al gezegd dat er in ieder geval flink wat interesse is in The Magic Order. Er zouden al 140.000 bestellingen gedaan zijn.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.