Videoreeks geeft je een kijkje in het jonge leven van Coco Chanel

Nu aan het lezen

Videoreeks geeft je een kijkje in het jonge leven van Coco Chanel

Videoreeks geeft je een kijkje in het jonge leven van Coco Chanel

Altijd al willen weten hoe Coco Chanel zo bekend is geworden met haar iconische kleding? Daar is nu het moment. Want Chanel komt met een nieuwe videoreeks waarin we een kijkje te zien krijgen in het leven van de jonge Coco Chanel. De serie bestaat uit drie korte video’s van minder dan 3 minuten. Toch weten deze video’s je het perfecte beeld te geven van hoe zij in het leven stond.

Deauville

De serie begint in het Franse kustplaatje Deauville, wat een grote inspiratiebron was voor Coco. Hier zag ze de vrouwen in onhandige badkleding, waardoor ze op het idee kwam om ooit zelf badkleding te maken. Ook bezoekt ze polowedstrijden en paardenraces, waar ze gefascineerd werd door herenkleding.

Ze gaat aan de slag met al haar ideeën en opent haar eerste winkel in Deauville, die al snel populair wordt bij de vrouwen.

Biarritz

In het volgende hoofdstuk vertrekt ze naar Biarritz, een ander kustplaatsje in Frankrijk. Ze werd verliefd op het plaatsje en besloot om hier een boetiek te openen. Daarbij laat Coco zien dat ze niet alleen verstand heeft van ontwerpen, maar ook van zaken doen. In 1918 heeft ze al drie boetieken in Parijs, Deauville en Biarritz. Ze heeft meer dan driehonderd werknemers in dienst: allemaal vrouwen.

Een paar jaar later bereikt ze haar volgende mijlpaal. Ze lanceert haar eerste parfum: Chanel Nr. 5.

Venice

In het derde en laatste hoofdstuk van de serie over de jonge Coco Chanel, zien we dat ze wordt meegenomen naar Venetië. Ze haalt haar inspiratie uit de extravagante kunst en bijzondere architectuur en laat zich inspireren door de schilder Tintoretto. Hier haalde ze onder andere inspiratie uit voor de kleuren van haar lippenstiften.

Bekijk laatste video hier.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.