Vrouwelijk cabinepersoneel mag vanaf vandaag broek dragen

Nu aan het lezen

Brekend: Vrouwelijk cabinepersoneel mag vanaf vandaag ook een broek dragen!

Brekend: Vrouwelijk cabinepersoneel mag vanaf vandaag ook een broek dragen!

Door het winnen van een twee jaar durende strijd is het voor het vrouwelijk cabinepersoneel van gemixte teams van Britisch Airways vanaf vandaag toegestaan om broeken te dragen naar het werk.

Voorheen was het in gemixte teams voor mannelijk personeel verplicht om broeken te dragen en voor vrouwen was een rok verplicht. Tenzij daar een medische of religieuze reden voor was. Dit terwijl het voor teams van hetzelfde geslacht al wel mogelijk was om zelf een keuze te maken tussen het dragen van een rok of broek.

Vanaf vandaag is het voor vrouwen dan eindelijk mogelijk om bij de manager aan te geven dat ze liever een broek dragen, dan de standaard rok.

Matt Smith, een regionale officer bij Britisch Airways laat aan The Guardian weten:

Dit was een langlopende campagne tegenover de voortdurende afwijzing van British Airways om vrouwelijk cabinepersoneel de optie te geven voor het dragen van broeken. Het is belachelijk dat 46 jaar na dat vrouwen de strijd om gelijkheid wonnen, bedrijven als British Airways nog steeds ouderwetse opvattingen handhaven en vrouwen anders behandelen.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.