Ann Sarnoff is eerste vrouwelijke CEO ooit bij Warner Bros - Vance

Nu aan het lezen

Ann Sarnoff is eerste vrouwelijke CEO ooit bij Warner Bros

Ann Sarnoff is eerste vrouwelijke CEO ooit bij Warner Bros

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor gelijkheid in bedrijven. Kijk bijvoorbeeld naar TU Eindhoven die vorige week naar buiten bracht op zoek te gaan naar vrouwelijke wetenschappers. Dat geldt ook voor Warner Bros: voor het eerst in de bijna 100 jaar, zo lang als het bedrijf bestaat, zal er een vrouwelijke CEO verschijnen. Aan Ann Sarnoff de eer om deze rol te vervullen.

Ann Sarnoff

Op dit moment is ze nog voorzitter bij BBC Studios America, maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met haar nieuwe rol als CEO van Warner Bros zal ze de functie van Kevin Tsujihara opvolgen. Dat betekent dat Sarnoff straks verantwoordelijk is voor tv, digitale tv, video games en consumer products.

Tsujihara werd in maart ontslagen omdat hij een Britse actrice aan een filmrol zou hebben geholpen in ruil voor seksuele handelingen. Hij heeft zelf toegegeven de fout in te zijn gegaan.

Vereerd

Over een paar maanden zal Sarnoff dus de nieuwe CEO van het bedrijf zijn. Aan Variety laat ze weten dat ze vereerd is om de baas te mogen worden van een gerenommeerde filmmaatschappij met een rijke historie. Ook geeft ze aan weinig aan te willen veranderen. Ze is van plan om eerst gesprekken te willen voeren met de werknemers om de huidige situatie beter te krijgen.

Topman van WarnerMedia, John Stankey, laat weten dat hij Sarnoff een exceptioneel talent vindt, die zich al vaker heeft bewezen in de filmindustrie. De topman kreeg eerder al flinke kritiek over zich heen omdat bijna alle hoge posities door mannen ingevuld zouden worden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.