WhatsApp Status: Ook WhatsApp komt met kopie van Snapchat Stories

Nu aan het lezen

Ook WhatsApp komt met kopie van Snapchat Stories: WhatsApp Status

Ook WhatsApp komt met kopie van Snapchat Stories: WhatsApp Status

Instagram, Snapchat en nu ook WhatsApp. Het lijkt wel alsof de social-media-kanalen een dealtje hebben gesloten om allemaal hetzelfde te gaan doen, zodat wij geen idee meer hebben waar we onze ‘verhalen’ nou moeten delen. It’s so confusing!

Nu dat WhatsApp met de nieuwe dienst Status komt, zit daadwerkelijk in elke app een story-functie. Facebook heeft namelijk ook al aangegeven dat zij dezelfde Stories gaan toevoegen aan hun app. Dus social-media-goeroes, vertellen jullie mij waar ik nu mijn stories moet gaan bijhouden?

Status

Bij WhatsApp heet dus de functie Status en in een nieuw tabblad in de menubalk kun je foto’s, video’s en gifjes delen, die na 24 uur verdwijnen. Precies hetzelfde als bij Snapchat en Instagram dus. Het enige verschil met de andere apps is dat WhatsApp Status end-to-end encryptie heeft, zoals de rest van de berichten in de app. Dit zorgt ervoor dat alleen jij en je contacten de berichten kunnen zien.

Whatsapp Status

Privacy-instellingen

Maar waarbij je bij Instagram en Snapchat volgers hebt die alleen je verhalen kunnen bekijken, kunnen bij WhatsApp Status al je contacten die je hebt opgeslagen in je telefoon je story zien. Dat wordt dus drie keer langer nadenken voordat je je telefoon uit je broekzak haalt om in de kroeg een story van jezelf te maken terwijl je de volgende dag op je werk moet zitten. Zeg maar dag tegen die nieuwe baan!

Gelukkig heeft de chatapp daar over nagedacht en kun je bij Privacy kiezen wie je verhaal mag bekijken. Als je het aandurft laat je de instelling op ‘Al je contacten’ staan, maar je kunt er ook voor kiezen om je verhaal te delen met ‘Al je contacten behalve…’ (ex, moeder, vader) of juist ‘Alleen delen met…’. Wel even checken voordat je iets deelt, want zometeen ben je te laat en heeft je moeder al iets gezien wat niet voor haar bestemd was.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.