Wie durft? Titanic II zal in 2022 originele route gaan varen - Vance

Nu aan het lezen

Wie durft? Titanic II zal in 2022 originele route gaan varen

Wie durft? Titanic II zal in 2022 originele route gaan varen

In 2012 kondigde de Australische zakenman Clive Palmer al aan de Titanic II te willen bouwen. Wie bijzondere plannen en genoeg geld heeft, kan deze plannen in de meeste gevallen dan ook waarmaken. Zo ook in dit geval. De replica van het schip zou in China gebouwd worden, maar werd in 2015 stilgelegd wegens een financieel conflict tussen Palmers mijnonderneming Mineralogy en het Chinese bedrijf Citic.

Hoewel het conflict nog niet helemaal voorbij is, zit er wel weer schot in de zaak. Titanic II zal de originele route, tussen het Britse Southampton en New York, weer gaan varen. Maar de eerste reis zal van Singapore naar Dubai zijn. Palmer kondigde aan dat de Titanic II in 2022 zal moeten varen. Dat is 110 jaar na de fatale reis van de Titanic.

Veiligheid

Wie de film gezien heeft, weet hoe het schip er vanbinnen ongeveer uitzag. Zo zal de replica er ook uit komen te zien. Inclusief het indrukwekkende trappenhuis én plek voor 2435 (!) passagiers. Wel zal deze versie een stuk veiliger worden gemaakt. Gelukkig maar. Titanic II zal daarom vier meter breder worden en er zullen genoeg reddingsboten voor alle passagiers aanwezig zijn.

Bij de eerste Titanic was er maar plek voor 1178 mensen in de reddingsboten, terwijl er 2224 passagiers aan boord waren. Zo’n 1500 mensen kwamen hierdoor om het leven.

Replica

Ben je groot Titanic-fan maar hoef je nou niet per se op hetzelfde cruiseschip te zitten, die ook nog eens dezelfde route gaat varen? Dan is er goed nieuws. Er wordt ook nog een tweede replica van de Titanic gebouwd. Een andere Chinese scheepswerf begon in 2016 met het maken van een replica. Dit 269 meter lange schip zal niet gaan varen, maar zal als een toeristische attractie worden aangemeerd in een rivier. Dit schip zal in 2019 al klaar moeten zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.