Wil jij de top bereiken? Met deze drie girlboss-boeken moet dat lukken!

Nu aan het lezen

Wil jij de top bereiken? Met deze drie girlboss-boeken moet dat lukken!

Wil jij de top bereiken? Met deze drie girlboss-boeken moet dat lukken!

Een eigen bedrijf oprichten is ontzettend hip: in 2019 alleen al zijn bijna 159.000 eenmanszaken opgericht, blijkt uit cijfers van het CBS. Maar het kan ook best eng zijn om je eigen baas te zijn. In tegenstelling tot bij een baan bij een bedrijf, heb je nu geen collega’s om mee te sparren of om het beste in jezelf naar boven te halen. Gelukkig zijn er stapels boeken die je kunnen helpen op de weg naar de top. Vance koos drie boeken uit waar iedere girlboss wat aan heeft.

#Girlboss – Sophia Amoruso

Om maar meteen goed van start te gaan: het boek #Girlboss van Sophia Amoruso kan natuurlijk niet in je boekenkast ontbreken als je zelf ook de top wil bereiken. Sophia is de oprichter en CEO van het online mode imperium Nasty Gal, maar ook degene die de hashtag girlboss begonnen is.

In dit boek lees je over haar verhaal naar de top, maar leer je ook hoe ze daar gekomen is. En nee, dat was echt niet alleen maar gemakkelijk. Tijdens een deel van haar leven wist ze bijvoorbeeld niet eens wat ze wilde gaan doen qua werk. Dat ze een mode imperium zou starten, was dus nooit vanzelfsprekend.

In #Girlboss leer je dus hoe jij en ieder ander succesvol kan worden, mits je aan twee voorwaarden voldoet. Vertrouw altijd op jezelf en volg je instinct.

#Girlboss is vanaf 10,99 euro te koop in diverse boekhandels.

Babe, you got this  – Emilie Sobels en Martje Haverkamp

We zeiden het al: een eigen bedrijf beginnen en hebben is ontzettend hip. Maar hoe bereik je je doelen nu eigenlijk? Hoe bouw je een netwerk op? En hoe verkoop je jezelf en je bedrijf? Vrijwel iedereen met een eigen bedrijf begint met zulke vragen, en gelukkig zijn er ook veel mensen die deze vragen voor je willen beantwoorden. Bijvoorbeeld in het boek Babe, you got this.

Hashtag Workmode-oprichter Emilie Sobels en journaliste Martje Haverkamp hebben namelijk ruim twintig succesvolle vrouwelijke ondernemers gesproken en hun adviezen gevraagd. Dat is samengebracht in één boek, waar jij nu inspiratie en tips uit kunt halen om ook van jouw bedrijf een succes te maken.

Bovendien krijg je met dit boek ook nog eens echt een kijkje achter de schermen, en zie je dat jij echt niet de enige bent met twijfels en uitdagingen.

Babe, you got this is vanaf 20,99 bij verschillende boekhandels verkrijgbaar.

On Top – Anna Nooshin

Ook Anna Nooshin is voor velen geen onbekende dame. Deze vrouw heeft één van de meest succesvolle media van Nederland opgericht: NSMBL.nl. Dat dit een echte girlboss is, is dus duidelijk. Maar denk niet dat haar leven altijd over rozen ging: Anna kwam als zevenjarige als vluchteling vanuit Iran naar Nederland en spendeerde haar jeugd in asielzoekerscentra.

Maar tegenwoordig is Anna echt on top. In haar gelijknamige boek deelt ze haar verhaal, evenals tips en ideeën om het beste uit jezelf te halen. Dat alles doet ze bovendien met een flinke dosis humor en veel herkenbare situaties. Zo zie je dat het leven van een vrouw bovenaan de top echt niet zoveel anders is dan dat van iemand die net begint.

Het boek staat bovendien vol met allerlei mooie privéfoto’s, waarmee je nog meer over Anna en haar persoonlijkheid te weten komt. Een echt inspiratieboek voor iedereen dus!

On Top is vanaf 20 euro te koop in diverse boekhandels. 

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.