Zara introduceert unisexcollectie

Nu aan het lezen

Zara introduceert unisexcollectie voor mannen, vrouwen en transgenders

Zara introduceert unisexcollectie voor mannen, vrouwen en transgenders

Zara is geliefd door zowel mannen als vrouwen. De winkel staat vooral bekend om zijn casual kleding, prachtige colbertjes en goede broeken. Tot op heden waren de mannen- en vrouwenafdeling nog gescheiden. Nu heeft Zara de Ungendered Collection toegevoegd aan hun collectie, schrijft Beautify.

Deze collectie is dus ontworpen voor zowel mannen, vrouwen als transgenders en staat bij alle drie goed. Voor sommige transgenders is lastig om te bepalen of ze naar de mannen- of vrouwenafdeling gaan om te winkelen. Door de Ungendered Collection hoeven zij hier geen keuze meer in te maken. Maar ook voor vrouwen of mannen die lekker casual gekleed willen, is deze lijn een uitkomst. Met de collectie wil Zara laten zien dat ze transgenders accepteren en het hokjes-denken willen doorbreken. De collectie bestaat uit t-shirts, broeken en truien.

Tot nu toe bieden veel andere grote merken een dergelijke collectie nog niet. Al staat bijvoorbeeld American Apparel bekend om zijn unisex kleding en biedt een merk als Cheap Monday skinny jeans die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen.

Deze verandering laat zien dat Zara niet alleen het vrouwelijke en mannelijke geslacht erkend, maar ook het zijn van transgender. Veel bedrijven kunnen hier dus een voorbeeld aan nemen. Toch verschijnt er op internet kritiek op de collectie. Mensen vinden dat het te veel op loungewear lijkt en vinden dat het te basic is. En dat is jammer, want dit de eerste stap in de goede richting.

5644086401_1_1_1

5644086401_2_1_1

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.