Zelfs 'The Queen' had in The Crown last van een loonkloof

Nu aan het lezen

Zelfs ‘The Queen’ in The Crown had last van een loonkloof

Zelfs ‘The Queen’ in The Crown had last van een loonkloof

Loonkloven zijn tegenwoordig een hot topic. Maar dat zelfs ‘The Queen’ in de Netflix-serie The Crown er last van had, had je misschien niet verwacht. De producers van de serie hebben toegegeven dat actrice Claire Foy minder verdiende dan tegenspeler Matt Smith (prins Philip), meldt het AD.

Opvallend, want Smith heeft natuurlijk een veel kleinere rol in de serie dan Foy. Toch is er wel een reden voor te bedenken. De producers zeggen dat Smith meer verdiende, omdat hij al flink wat bekendheid had vergaard met zijn rol in Doctor Who.

Loonsverhoging

Maar het is natuurlijk vreemd dat ‘The Queen’ minder betaald krijgt dan de acteur die haar man speelt. En dat is nu dan ook verleden tijd. Creatief directeur Suzanne Mackie beloofde dat “vanaf nu niemand meer betaald krijgt dan de Queen”.

Dat is helaas te laat voor Foy. Haar tijd als de Queen zit er namelijk op. De serie maakt in het derde seizoen een sprong in de tijd, waardoor er een andere actrice wordt ingezet voor de rol. Dat wordt Olivia Colman. Het is nog onbekend wie haar man gaat spelen in de serie.

 

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.