Bijzondere optredens benefiet Lady Gaga 'One World Together At Home'

Nu aan het lezen

Zien: 5 bijzondere optredens bij benefietconcert Lady Gaga ‘One World Together At Home’

Zien: 5 bijzondere optredens bij benefietconcert Lady Gaga ‘One World Together At Home’

Lady Gaga organiseerde afgelopen weekend een meer dan bijzonder concert: samen met ongeveer honderd internationale artiesten probeerde ze geld op te halen voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus Covid-19. Natuurlijk mag je geen concert meer organiseren op de traditionele manier, dus het concert ‘One World Together At Home’  werd online gehouden. Alle artiesten maakten muziek vanuit hun woonkamer. Dat bezorgde bijzondere beelden.

One World Together At Home begon afgelopen zaterdag om 20:00 lokale tijd en ging tot maar liefst 04:00 door. Het was dan ook een flinke productie: honderd artiesten deden mee – waaronder Billie Eilish, Paul McCartney, de Rolling Stones, Stevie Wonder en Chris Martin – en alles werd gepresenteerd door de Amerikaanse talkshowhosts Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel en Stephen Colbert. Naast muziek kon je luisteren naar persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld medisch personeel.

Het geheel was overigens een daverend succes. Het Parool meldt dat er maar liefst 130 miljoen dollar aan donaties is binnengestroomd. 72,8 miljoen daarvan gaat naar lokale en regionale hulpverleners en de rest naar het Covid-19 Solidariteitsfonds.

Mocht je nu balen dat je dit allemaal gemist hebt, dan hebben we goed nieuws voor je. Het hele concert is namelijk gewoon terug te kijken, via de onderstaande video. Het geheel duurt echter zes uur, wat best lang is. Mocht je geen tijd of zin hebben om dat allemaal te bekijken, dan kun je ook genieten van vijf bijzondere optredens die we voor je hebben verzameld.

The Rolling Stones zijn samen, maar toch niet

The Rolling Stones zijn al decennia actief en zijn ook nu nog druk bezig met het geven van optredens. De Britse band deed dat ook tijdens One World Together At Home. Nadeel is echter dat de vier artiesten ook niet bij elkaar in de buurt mogen komen, wat betekent dat samen spelen best lastig kan zijn. Gelukkig was er een oplossing: de muzikanten spelen vanuit hun eigen woonkamer video een stream samen. Zo kon de band toch samen hun bekende nummer ‘You Can’t Always Get What You Want’ spelen, zonder risico op besmetting te lopen.

J.Lo ontroert met People

Jeniffer Lopez kennen we van haar fijne popnummers, maar wist je dat ze ook een gevoelige snaar kan raken met een klassieke ballad? Tijdens het concert zong ze omringt door licht het nummer People van Barbra Streisand, wat ook nog eens zeer toepasselijk is voor de huidige tijd. Al na de eerste noot weet je dat haar stem zich geweldig leent voor dit mooie nummer. Kippenvel gegarandeerd!

Elton John krijg je niet klein

Tijdens deze crisis wordt er hard gestreden, zowel door patiënten en vrijwilligers als door de gezondheidsmedewerkers. Maar vooralsnog is duidelijk: dit virus krijgt ons niet zomaar klein. Na weken, of soms zelfs maanden, hard werken, staan we er nog steeds. Sir Elton John herinnert ons daar graag aan, wat hij doet met het nummer ‘I’m Still Standing’.

Shawn Mendes en Camila Cabello waarderen de wereld nog steeds

Camila Cabello en Shawn Mendes gebruikten deze gelegenheid om een mooi duet op te voeren, waarin ze mooi uitspreken dat de wereld nog steeds een mooie plek is. De twee zingen namelijk ‘What a Wonderful World’ en doen dat in een prachtige harmonie. Na dit optreden kun je de wereld alleen maar meer waarderen.

Lady Gaga zingt met John Legend, Andrea Bocelli en Céline Dion

Céline Dion en Andrea Bocelli hebben samen een grote hit met het nummer ‘The Prayer’. En dat nummer kon natuurlijk niet ontbreken in dit bijzondere concert. Sterker nog: het is de afsluiter. Maar wat dit nummer misschien wel nog bijzonderder maakt, is dat de twee artiesten worden bijgestaan door John Legend, pianist Lang Lang en Lady Gaga herself. Alle artiesten spelen hun deel vanuit huis, wat samen voor een bijzonder geheel zorgt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.