Zit jij de hele dag in je pyjama te werken? Je bent niet de enige

Nu aan het lezen

Zit jij de hele dag in je pyjama te werken? Je bent niet de enige

Zit jij de hele dag in je pyjama te werken? Je bent niet de enige

Hoewel je deze thuiswerkperiode waarschijnlijk vol goede moed begon, is de kans groot dat je inmiddels veel tijd in je pyjama doorbrengt. Maar liefst een kwart van de respondenten in een onderzoek onder 1.525 Nederlanders van PanelInzicht in opdracht van Acties.nl zegt namelijk de afgelopen maand één of meerdere dagen volledig in zijn pyjama te hebben doorgebracht. 48 procent werkt geregeld in zijn joggingsbroek.

Mocht je dus een dag in je pyjama hebben gewerkt, dan ben je zeker niet de enige. Zeker vrouwen zijn volgens het onderzoek makkelijker in hun kledingkeuze. 50 procent zegt regelmatig een trainingsbroek te dragen tijdens het werken. 27 procent bracht in de afgelopen maand één of meerdere dagen in haar pyjama door. Dit gebeurt vaker bij vrouwen in de grote steden dan in de andere regio’s, aldus het onderzoek.

Maar ook onze persoonlijke hygiëne lijdt onder de huidige situatie, zeker bij mannen. Zo heeft één op de vijf mannen de afgelopen maand minder vaak gedoucht, tegenover 14 procent van de vrouwen. Ergens klinkt dat natuurlijk logisch: er is toch niemand die je ziet (of ruikt). En ook tandenpoetsen doen we minder vaak. 22 procent zegt in de afgelopen maand één of meerdere dagen geen tanden te hebben gepoetst. Ook hier zijn dat vaker mannen (26 procent) dan vrouwen (17 procent).

Zijn de vrouwen dan alleen lakser in hun kledingkeuzes? Het antwoord is nee. De helft zegt ook meerdere dagen geen make-up te hebben gedragen of hun haren niet te hebben gewassen. Dat komt overigens vaker voor bij hoogopgeleiden dan bij praktisch geschoolde mensen: 41 procent van de hoogopgeleiden besteedde de afgelopen maand minder aandacht aan make-up en haar, tegenover 28 procent van de praktisch geschoolden.

Beter om het wel te doen

Hoewel er allerlei soorten begrip is op te brengen voor deze situatie en het echt niet erg is als je eens een keertje in je pyjama blijft zitten, raden experts aan om zoveel mogelijk aan het vaste ritme vast te blijven houden. Op die manier blijf je namelijk productiever en gemotiveerder. “Door mezelf te kleden alsof het weekend is, ging ik me ook zo gedragen. Toen ik mijn normale kleding weer aan had, ging mijn productiviteit door het dak”, vertelt Vince Franke van Acties.nl dan ook.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.