Met Airdates kun je Tinderen in het vliegtuig - Vance

Nu aan het lezen

Met Airdates kun je Tinderen in het vliegtuig

Met Airdates kun je Tinderen in het vliegtuig

Momenteel wordt er een nieuwe app getest, genaamd AirDates. Het concept lijkt veel op Tinder, maar is speciaal ontwikkeld om in een vliegtuig te gebruiken. Gebruikers wordt gevraagd om hun reisplannen te delen, om zo medereizigers te ontmoeten om mogelijk mee te daten. De app werkt ook in ander openbaar vervoer, maar dat is natuurlijk niet zo bijzonder.

Appen in de lucht

Het unieke aan deze app is dat mensen tijdens het vliegen met elkaar kunnen chatten. Je hebt namelijk geen internet nodig.

Dit kan door een direct verbinding aan te maken tussen smartphones. Hierdoor is wifi of mobiele verbinding in het vliegtuig overbodig. Je hebt hiervoor wel een iPhone of iPad nodig die het besturingssysteem iOS 7 of nieuwer aankan.

airdates

Zinvol?

Je kunt je afvragen of deze app niet vraagt om problemen. Je geeft je reisplannen zo maar aan een vreemde. Wie weet wat iemand daarmee van plan is. Je als iemand anders voordoen is heel makkelijk. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen je profiel af te schermen, zodat niet zichtbaar is wie je precies bent.

Veilig

Volgens bedenker en oprichter Michael Richard is het vliegtuig juist de meest veilige plek om te daten. “Ik denk dat het de veiligste plek is om te daten”, aldus Richard op Engadget. Hij geeft aan dat het veiliger is, omdat er veel mensen in de buurt zijn.

En als je je niet op je gemak voelt kun je de persoon waarmee je aan het chatten bent meteen blokken. Daarnaast zoekt Richard met zijn collega’s uit of het handig is als alleen vrouwelijke gebruikers de mogelijkheid krijgen om een gesprek te beginnen.

Heeft dit stuk je een beetje of misschien wel heel erg nieuwsgierig gemaakt? Je kunt de app downloaden in de App Store. Zo kun je zelf testen wat je ervan vindt. Ben je op het vliegveld en kun je niet meer wachten om je date te zien? Dan kun je dankzij de locatie optie in de app elkaar al vinden voor je de lucht in gaat.

Mocht Airdates niet voor jou werken, dan is Flamingo Air misschien iets voor jou.

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.