Niet op vakantie deze zomer? Zo blijf je gemotiveerd aan het werk

Nu aan het lezen

Niet op vakantie deze zomer? Zo blijf je gemotiveerd aan het werk

Niet op vakantie deze zomer? Zo blijf je gemotiveerd aan het werk

De zomer van 2020 ziet er toch iets anders uit dan we van te voren hadden gehoopt. Een hoop vakanties zijn geannuleerd en als je op vakantie gaat, heb je te maken met alle strenge regels in andere landen. Dat zorgt er ook voor dat een hoop mensen ervoor kiezen om dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan. Logisch, maar ook vrij zwaar. Want de hele zomer doorwerken, terwijl andere mensen om je heen misschien wel met vakantie gaan, is toch vrij lastig.

Zó zorg je ervoor dat je gemotiveerd aan het werk blijft.

Thuiswerken

We zijn inmiddels wel gewend aan het thuiswerken, maar dat zorgt er ook voor dat de motivatie wel zo nu en dan flink weg kan zakken. Waarschijnlijk mis je interactie met je collega’s en is de kans groot dat je je ietwat eenzaam kunt voelen. Probeer daarom toch een beetje te profiteren van het mooie weer, ook al ben je aan het werk.

Begin vroeg

Vooral met het mooie weer is het prettig om wat eerder dan gebruikelijk te beginnen met werken. Wanneer je normaal gesproken op kantoor werkt, is het met het thuiswerken nog makkelijker om wat eerder te starten. Als freelancer heb je natuurlijk helemaal geluk, want dan kun je de dagen gewoon zelf invullen.

Veel mensen zijn in de ochtend een stuk actiever dan in de middag. En in de zomer heeft het vroeg beginnen nóg een voordeel: het is dan nog iets koeler. Wanneer de temperaturen stijgen, en je woonkamer inmiddels meer op een sauna begint te lijken, ben jij inmiddels al klaar met je werk en kun je verkoeling gaan zoeken.

Ga in de middag iets leuks doen

Door vroeg te beginnen, houd je in de middag tijd over voor leuke dingen. Ga naar het park, zoek vrienden op die hetzelfde ritme als jij aanhouden waar je leuke dingen mee kunt doen of ga er zelf lekker op uit. De terrassen zijn tenslotte weer open: neem een fijn boek mee en bestel een lekker drankje voor jezelf. Op die manier kun je toch nog een beetje dat vakantiegevoel creëeren.

Lunch iets uitgebreider

Een andere manier om toch een beetje het vakantiegevoel vast te houden, is door wat uitgebreider te lunchen dan normaal. Neem hier echt even de tijd voor en maak voor jezelf iets klaar wat je normaal gesproken alleen op vakantie eet. Of verwen jezelf en haal een lekkere lunch buiten de deur.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.