Hoera! Snapchat maakt het eindelijk mogelijk iets of iemand te vinden

Nu aan het lezen

Snapchat maakt het eindelijk mogelijk iets of iemand te vinden

Snapchat maakt het eindelijk mogelijk iets of iemand te vinden

Hoewel Snapchat ervan uitgaat dat je een tiener bent die zo ongeveer in de wieg lag met een smartphone, zijn er genoeg gebruikers die net even wat eerder om de hoek kwamen kijken. Dat betekent dat het soms gewoon tergend lastig is iets gedaan te krijgen met Snaps en gekke filters.

Vrienden vinden, nieuwe followers zoeken, het bewerken van een Snap: als je géén idee hebt waar alle icoontjes voor staan is de app een absoluut gebruikersonvriendelijke ramp.

Andere kanalen

Ga maar na: hoe vreemd is het dat we potentiële followers moeten wijzen op onze gebruikersnaam via andere kanalen? Snapchat realiseert dat de moeite waarmee we ons lijst aan vrienden laten groeien, enorm is en bedacht iets nieuws.

Iets waarmee het nog steeds de ‘Wij zijn cool en dat behoort geen uitleg’-filosofie behoudt, maar tegelijkertijd iets doet aan de huiverige toegankelijkheid.

Vrienden zoeken

Het bedrijf komt daarom met een flinke verbetering: vanaf vandaag voor sommige Android gebruikers en binnenkort voor iOS, is er de nieuwe optie om nieuwe volgers te vinden of hen helpen jou te vinden.

De update zit verwerkt in een geheel nieuw zoekgedeelte bovenaan het Snap-scherm, waarmee het vinden van vrienden, media en onze Verhalen makkelijker en toegankelijk wordt door heel de app. Hooray Snapchat! Het design moet de nieuwe functie eenvoudig vindbaar maken. Tot de toevoeging er is, blijf ik echter sceptisch. Kan er in het vervolg misschien ook een gebruikershandleiding bij?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.