Nestlé's nieuwe koffie gaat koffiedip tegen

Nu aan het lezen

Nestlé ontwikkelt nieuwe technologie om koffie-dip tegen te gaan

Nestlé ontwikkelt nieuwe technologie om koffie-dip tegen te gaan

De meeste mensen kunnen niet zonder koffie: om de dag mee op te starten, maar ook om de dag mee door te komen. Degene die vaak en veel koffie drinken zijn dan waarschijnlijk ook wel bekend met de koffiedipjes. Nestlé is nu bezig met een nieuwe technologie genaamd ‘cubosomes’ die ervoor moet zorgen dat deze koffiedipjes verdwijnen.

Koffie geeft in een korte tijd een hoge hoeveelheid cafeïne af in het lichaam, waardoor je ’s ochtends lekker wakker wordt en ’s middags weer lekker scherp bent. Het probleem is dat je lichaam na deze piek in een zeker dal valt, het zogenoemde ‘koffiedipje’.

Onderzoekers van het Nestlé Research Center in Zwitserland zijn nu samen met École Polytechnique Fédérale de Lausanne en de universiteit ETH van Zurich bezig met een nieuw onderzoek naar hoe deze dipjes voorkomen kunnen worden.

Cubosomes

Het onderzoek focussed zich op de zogenoemde ‘cubosomes’. Cubosomes zijn vergelijkbaar met natuurlijke deeltjes in ons lichaam die gemaakt zijn van vetmoleculen en water. Deze deeltjes geven stoffen als medicijnen en voedingsstoffen niet in een keer, maar gecontroleerd door de dag heen af.

De onderzoekers gebruiken de technologie om cafeïne in de deeltjes te plaatsen. Hierdoor wordt er verspreid over de dag cafeïne afgegeven. Door het verspreid afgeven van cafeïne ontstaat er geen piek, waardoor er ook geen dal, of wel een koffiedipje ontstaat.

Klinkt dit jou als koffie in de oren en wil je gelijk een paar pallets bestellen? Dan zul je nog even geduld moeten hebben! Het is niet bekend wanneer en of Nestlé de speciale koffie ook daadwerkelijk naar de winkels gaat brengen.

 

 

 

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.