Je kunt de nu originele RollarCoaster Tycoon spelen op je telefoon of tablet

Nu aan het lezen

Jeugdsentiment: Je kunt de nu originele RollarCoaster Tycoon spelen op je telefoon of tablet

Jeugdsentiment: Je kunt de nu originele RollarCoaster Tycoon spelen op je telefoon of tablet

Als klein jongetje was er één spel dat ik ontzettend veel heb gespeeld: RollarCoaster Tycoon. Hele middagen kon ik bouwen aan mijn pretparken totdat het achtergrondmuziekje niet meer uit mijn hoofd ging. Maar ik kon soms ook genieten van het bouwen van achtbanen die bewust crashten of het oppakken van bezoekers die je vervolgens weer ergens anders neerzette…

Ik heb de CD-rom nog steeds, maar een computer om deze op te spelen heb ik niet meer. Toen een tijd geleden RollerCoaster Tycoon als app werd aangekondigd was ik dan ook dolblij. Het bleek echter een mobiele freemium game met in-app-aankopen, die in de verste verte niet leek op het origineel. Ook RollerCoaster Tycoon 3 is ‘mobiel gemaakt’, maar ook die game was bij lange na niet zo goed als het origineel.

Daarom ben ik ontzettend blij dat vandaag RollerCoaster Tycoon Classic is uitgekomen! Het is een samenvoeging van RollerCoaster Tycoon 1 en 2 met alle scenario’s die je in die game kon spelen. Dus je mag bijvoorbeeld weer aan de slag op een veel te klein land of met veel te weinig geld om er het beste van te maken.

De app kost 6,99 euro voor Android en 5,99 euro voor iOS. Je hoeft geen in-app-aankopen te doen om de game te spelen, maar je kunt wel de twee uitbreidingen kopen die ooit voor RollerCoaster Tycoon 2 zijn uitgebracht: Wacky Worlds en Time Twister. Daarnaast kun je een speciale toolkit kopen om je eigen scenario’s te ontwikkelen en pretparken uit de oude pc-game te importeren.

Rollercoaster Tycoon

Rollercoaster Tycoon

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.