SATC-ster Cynthia Nixon heeft politieke plannen in de toekomst

Nu aan het lezen

SATC-ster Cynthia Nixon heeft politieke plannen in de toekomst

SATC-ster Cynthia Nixon heeft politieke plannen in de toekomst

We kennen Cynthia Nixon natuurlijk allemaal als Miranda uit Sex and the City. Maar in het dagelijks leven doet ze wel wat meer dan zich druk maken om haar relatie, outfits of lunch met haar vriendinnen. Ze heeft namelijk plannen om mee te doen in de gouverneursverkiezingen in New York. Op dit moment is ze bezig met het samenstellen van een team om de campagne te voeren.

Politiek

Het is niet de eerste keer dat Cynthia haar politieke plannen laat zien. In een betoog op CNN schreef ze onlangs al dat iedereen moet doen wat hij kan om de overheid terug te nemen. Ook als dat betekent dat ze er persoonlijk voor zal moeten strijden. En daar wil ze ook mee zeggen dat er meer ‘alledaagse’ mensen mee moeten doen. “Everyday people running means more people of color, more women, more queer people, more first-generation Americans, more allies. More of the people whose voices have been missing for far too long”, schreef ze toen.

Ze weet dat ‘de gewone mens’ misschien geen megabudgetten of een aanhang van machtige partijen achter zich heeft staan. Maar zij hebben wel iets belangrijkers, namelijk de missie om miljoenen Amerikanen in hun land te verenigen.

Kritiek

De voornaamste reden waarom Cynthia gouverneur wil worden, is omdat ze nogal wat kritiek heeft op de democratische gouverneur Andrew Cuomo. Als ze daadwerkelijk gaat strijden voor de titel, dan zal ze het tegen hem opnemen. Een woordvoerder van Cynthia zegt: “Er zijn veel bezorgde New Yorkers die Cynthia hebben aangemoedigd om direct naar het kantoor te rennen, maar ze is het op dit moment nog eerst aan het verkennen. Als ze eenmaal een beslissing heeft genomen, zal ze haar plannen openbaar maken.”

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.