De nieuwste Snapchat updates: Wat kan je er allemaal mee?

Nu aan het lezen

Snapchat heeft 4 toffe nieuwe functies, zo werken ze

Snapchat heeft 4 toffe nieuwe functies, zo werken ze

De kerstman van Snapchat is er vroeg bij. De app heeft maar liefst vier nieuwe functies gekregen tijdens de laatste update. En er zitten een paar hele toffe tussen! Welke en hoe deze werken? Dat lees je hier!

1. Shazam

Zit je net lekker te snappen, hoor je een leuk liedje dat je nog niet kent. Nu wil je ook je Shazam (de app die muziek herkent) openen, maar dan moet je Snapchat verlaten. Wat nu?! Het leven vraagt het onmogelijke van je! Alsof je moet kiezen tussen je vader en je moeder! Maar nu niet meer: Shazam en Snapchat werken vanaf nu namelijk samen. Door deze samenwerking wordt deze onmogelijke keuze verleden tijd.

Hoe werkt het?

  1. Hou je camerascherm ingedrukt. Nu gaat er een soort rondje om je vinger heen draaien, dit betekent dat Shazam het liedje zoekt. Vervolgens zal, net als bij Shazam, een scherm verschijnen met het liedje en de artiest.
  2. Je kunt vervolgens kiezen voor ‘nummer info’, waarbij je de optie hebt om het liedje direct te luisteren of te luisteren via je Apple Music of Spotify app. Dan moet je wel alsnog Snapchat afsluiten.

De nummers die je hebt opgezocht kun je terugvinden onder instellingen in Snapchat > Shazam.

Untitled-1

2. Stickers

Deze update is misschien wel de leukste. Je kunt nu namelijk je eigen stickers maken en versturen!

Hoe hoe hoe?

  1. Maak een foto van iets waar je een sticker van wilt, bijvoorbeeld je moeders hoofd als ze een hap neemt van het kerstdiner.
  2. Kies bovenin bij de bewerkingsopties voor het schaartje.
  3. Maak nu met je vinger een rondje om het hoofd van je moeder. Je moeders hoofd is nu automatisch opgeslagen als sticker in je stickermap naast het schaartje.
  4. Je kunt nu deze snap verwijderen en een nieuwe snap maken waarin je je sticker plakt.

sticker

3. Groepssnappen

We kennen natuurlijk de groepsapp van WhatsApp, maar nu kun je ook een ‘groepssnap’ aanmaken op Snapchat. Deze kun je aanmaken als je een snap wilt versturen of een gesprek wilt starten. In een groep kunnen maximaal zestien personen zitten en er kunnen foto’s, video’s en tekst in gestuurd worden. Berichten in de groep hebben een levensduur van 24 uur, net als de berichten in een ‘Verhaal’. Een Snap in de Snapchat Groepen is ook maar één keer opnieuw te bekijken.

Het aanmaken van een groep is simpel. Je doorloopt de volgende stappen:

  1. Ga naar het chat-venster in Snapchat (vanaf de camera naar rechts vegen);
  2. Tik linksboven in beeld op het icoontje met spraakballon en plusje;
  3. Voeg uit je contactenlijst de personen toe;
  4. Kies voor de knop ‘Chat’ en de groep is gemaakt.

Door op een groepschat naar links te vegen, kun je zien wanneer de berichten zijn verzonden. Tik op het hamburgermenu linksboven in beeld om te zien welke personen er in de chat zijn en wie er online is. In dit menu kun je ook de groepsnaam wijzigen, mensen toevoegen of de groep verlaten. Daarnaast is het mogelijk om meldingen van de chat in of uit te schakelen.

Snapchat-Groep-Update

4. Verfkwast

Ben je een kunstliefhebber? Dan word jij waarschijnlijk blij van deze update. Je kunt je foto namelijk bewerken met een verfkwast! Dit houdt in dat je foto een schilderij-achtige uitstraling krijgt.

De verfkwast kun je alleen vinden als je je foto bewerkt vanuit ‘Herinneringen’. Je vindt deze naast het schaartje bovenin je scherm. Je hebt de keuze uit zeventien schilderijfilters.

Untitled-3

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.