3 redenen waarom je het tweede seizoen van LOVE moet zien

Nu aan het lezen

3 redenen waarom je het tweede seizoen van LOVE moet zien

3 redenen waarom je het tweede seizoen van LOVE moet zien

Had je spannende vrijdagavondplannen? Clubbing, wining, dining? Gooi je agenda maar om en geef een dikke knuffel aan je laptop. Want sinds vandaag staat het tweede seizoen online van Netflix-serie ‘LOVE’ en het bevat 12 in plaats van 10 afleveringen!

Hoewel de naam dit wel doet vermoeden, is de serie allesbehalve zoetsappig. We maakten in seizoen 1 kennis met een jonge vrouw Mickey, enigszins levensmoe, kettingrokend en zelfdestructief, en brave hendrik Gus die haar boodschappen betaalt omdat losbol Mickey zonder portemonnee de straat betreedt. Het is de niet perfecte maar juist daardoor perfecte setting voor een coup de foudre, die ontvlamt als een ‘bro-achtige’ vriendschap maar ontpopt tot pure liefde, met behorende ups en flinke downs.

1. Het is als Girls maar dan minder irritant (maar net zo herkenbaar)

Net als in ‘Girls’ is hoofdpersonage Mickey een eigengereide chick. Ze houdt weinig rekening met haar omgeving, gebruikt ‘vrienden’ als sociale slaven en voelt geen gene geld te lenen van onbekenden. Maar onder die laag van cynisme en hechtingsproblemen schuilt een klein hartje. In de loop van seizoen 1 ‘breekt’ Mickey, aangedaan door het pure en nerdy karakter van Gus.

In tegenstelling tot Hannah Horvath uit ‘Girls’, van dezelfde producers en eveneens een ‘rauwe’ serie over liefde, leven en trammelant, is deze hoofdrolspeler niet één van de meest irritante personages uit de geschiedenis van de tv. Hannah is egoïstisch, ratelend over van alles maar vooral zichzelf en hoewel Mickey punten scoort op deze vlakken, is ze nooit zo tenenkrommend als Hannah.

2. De serie overstijgt de gemiddelde zoete romcom over liefde

Liefde is lelijk. Liefde is moeilijk. Liefde is, ja wat? De hoofdpersonages uit ‘LOVE’ hebben ook geen idee wat er gebeurt nadat ze elkaar tegenkomen in een tankstation waarna ze onverhoopt elkaar blijven tegenkomen. Ze zijn tegenpolen, tot zover komt dit cliché ook in deze serie terug, maar in tegenstelling tot films waarin de man louter de vrouw achterna loopt, is het Mickey die uiteindelijk moet vechten voor haar vent.

Best verfrissend, vooral als ze daarbij wat eigenaardige en stalkerige trekjes ontwikkelt en te weinig zelfbeheersing heeft om dit voor zichzelf of haar Australische roommate te houden en de situatie en plein public escaleert.

De serie is dus behoorlijk ‘echt’. Tegelijkertijd met LOVE floreerde ‘Easy‘, een eveneens korte serie waarin per aflevering een stel of single (gay, straight, bi) worstelde met hipsterdilemma’s en jawel, liefde. Zo werd er een bierbrouwerij geopend door broers, een ander veganistisch omdat haar nieuwbakken liefde dat was en ontdekt een latina haar verlangen naar meer dan een fijn maar burgerlijke bestaan. O ja en niet te vergeten de stomend hete seksscenes (een trio met Orlando Bloom!).

Hoewel Easy een sterkere spanningsboog had en geen enkel ‘sloom’ moment zoals in ‘LOVE’, is de herkenbaarheid in ‘Easy’ sterker. Te danken aan de mentale situatie van één koppel, in plaats van meerdere.

3. Judd Apatow

Zelfbenoemd ‘comedy nerd’ en producer en maker van onder meer ‘Girls en ‘The 40 Year Old Virgin’, Judd Apatow, legt de perfecte basis voor een cynische verhaallijn. In het echt staat Apatow bekend om zijn politieke uitspraken. In ‘The Daily Show‘ grapt hij dat het, ondanks Trump, goed met gem gaat. Sarcastisch: “Er is toch niks aan de hand in de wereld.”

Het succes van ‘LOVE’ schuilt hem volgens hem in de lengte en optie tot pauze. “Als ik films maak en ze duren lang, dan worden kijkers boos. Maar een hele serie bingen op Netflix? Geen probleem. Daarnaast kunnen mensen gewoon op stop drukken en naar de wc gaan.”

Enig vooruitzicht op seizoen 2 kunnen we je (spoilervrij) al geven. De twee lovebees lijken na alle gevechten en intense momenten te zijn gesetteld in het ritme van een relatie. Ze bestellen eten en hebben dan een ‘gezellig’ avondje. Mickey, gespeeld door Gillian Jacobs, omschreef het als twee mensen die zich tot op het bot ongeliefd voelen en iemand hebben gevonden die hun voor het eerst in hun leven kunnen bevestigen.

Seizoen 1 van ‘LOVE’ bevestigt in ieder geval al onze hopes en dreams. Realistische, dat wel. Ook al zin gekregen? Check eerst nog even de trailer voordat je direct naar Netflix surft. Binge-ze!

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.