Je kunt wetenschappelijk onderzoek doen met Google-app

Nu aan het lezen

Je kunt makkelijk wetenschappelijk onderzoek doen met deze nieuwe Google-app

Je kunt makkelijk wetenschappelijk onderzoek doen met deze nieuwe Google-app

Wetenschappelijke experimenten uitvoeren met je smartphone klinkt te laagdrempelig om waar te zijn. Toch kan je met behulp van de nieuwe Google app Science Journal, data direct meten. Met je Android-telefoon wordt informatie vervolgens vertaald naar leesbare grafieken en tabellen.

Met de Google app moet het gemakkelijker zijn om experimenten uit te voeren met licht, geluid en beweging. Het meezeulen van verschillende accessoires en apparatuur voor veldonderzoek is daarmee, vermoedelijk voor een deel, verleden tijd; om experimenten uit te voeren pak je simpelweg je smartphone uit je broekzak.

Kinderen

Google hoopt met de gratis zowel nieuwsgierige kinderen als wetenschappers een bruikbare tool in handen te geven. Toch ligt de focus van het project met name op die eerste groep. Het bedrijf kondigt aan educatieve kits te zullen verkopen, om hen te extra te stimuleren.

Het aantal sensoren die Science Journal benut is op dit moment nog beperkt. Daarom wil Google in de toekomst de mogelijkheden van Science Journal verder uitbreiden op basis van feedback. De app zal later deze zomer opensource worden vrijgegeven aan ontwikkelaars.

De app is nu te downloaden in de Play Store.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.