De 10 ochtendrituelen van mentaal sterke mensen

Nu aan het lezen

10 ochtendrituelen van mentaal sterke mensen

10 ochtendrituelen van mentaal sterke mensen

Als je mentaal sterk in elkaar zit, dan heb je geluk. Deze mensen weten wat ze willen, zetten doelen en doen er alles aan om deze te halen. Dit zorgt voor succes in het leven. En laat de ochtend daar nou een belangrijk moment van de dag in zijn. Deze ochtendrituelen kunnen je helpen om mentaal sterk te worden.

Volgens Inc. zijn dit de dingen die mentaal sterke mensen elke ochtend doen.

1. Mediteren

Ik krijg altijd de rillingen van het woord mediteren, maar het werkt wel degelijk. Het helpt om bij jezelf te komen en hierdoor kun je beter beslissingen maken, omdat je weet wat je wil.

2. Emoties inschatten

Krachtige mensen onderdrukken hun emoties niet, maar weten hoe ze ermee moeten dealen. Ook zijn ze bewust van hun sterktes en zwaktes. Ze weten welke emoties en gedachtes helpen om te worden wie ze willen zijn.

3. Peptalks oefenen

Voordat ze de drukke buitenwereld in gaan, vertellen ze zichzelf dat ze goed zijn zoals ze zijn en wat ze allemaal al hebben bereikt. Ze zeggen dingen als “Ik ga goed aan het werk vandaag” en “Ik ben goed bezig”. Door dit soort dingen te zeggen, gaan ze erin geloven en beïnvloeden ze zichzelf op een positieve manier.

4. Contact zoeken

Ze gaan om met diegenen om wie ze geven en waarvan ze houden. Liefde helpt je om van jezelf te houden en leert je om met een ander te verbinden.

5. Gezonde grenzen stellen

Anderen om hulp vragen betekent niet dat ze een deel van hun kracht weggeven. Ze weten dat zij verantwoordelijk zijn voor hetgeen wat ze voelen, denken en doen. Door grenzen te zetten kunnen ze dichtbij hun eigen identiteit blijven.

6. Doelen stellen

Elke dag weten ze wat ze willen bereiken. Ze treuzelen niet en zijn helder en gefocust op het verloop van de dag. Door ’s ochtends doelen te stellen, kunnen ze hun gedachtes organiseren en kunnen ze zich voorbereiden op de dag.

7. Sporten

Door te sporten krijgen ze een helder hoofd en blijven ze lichamelijk fit. Vanzelfsprekend.

8. Zichzelf uitdagen om beter te worden

Ze willen weten wat ze nodig hebben om te groeien en wat hun tegenhoud in het groeien. Krachtige mensen willen niet ergens in blijven hangen en zijn continu bezig met het verbeteren van zichzelf. Ze willen elke keer weer een betere versie van zichzelf worden.

9. Vrolijke momenten omarmen

Als ze blij worden van een boek lezen, dan doen ze dat. Als ze blij worden van klassieke muziek, dan luisteren ze dat. Ze beperken de mogelijkheden om blij te zijn niet. Ze willen altijd vrolijke momenten beleven.

10. Dingen positief bekijken

Mentaal sterke mensen kijken naar de positieve dingen. Ze willen niet naar beneden gehaald worden door negatieve dingen, dus focussen ze zich op de mogelijkheden die de dag met zich meebrengt.

Oké, ik moet toegeven dat dit misschien wel erg veel is om in een ochtend te stoppen. Maar je kunt er in ieder geval dingen uithalen die jou kunnen helpen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.