De Sony Walkman is terug samen met deze prachtige koptelefoons

Nu aan het lezen

De Sony Walkman is terug, samen met deze prachtige nieuwe koptelefoon

De Sony Walkman is terug, samen met deze prachtige nieuwe koptelefoon

Het nieuwe schooljaar begint bij ons op de redactie altijd goed. In de eerste week van september vindt in Berlijn namelijk de IFA plaats, een enorme beurs waar bijna alle grote electronicamerken tal van nieuwe producten presenteren. Alles van wasmachines en TV’s tot fitness trackers en VR brillen. Je leest er overigens alles over bij onze collega’s van Numrush, die zich deze week helemaal op IFA storten.

Tijdens IFA maken wij stiekem alvast ons verlanglijstje voor de feestdagen, want de crème de la crème van de gadgets wordt hier toch wel zo’n beetje gepresenteerd. Zoals deze stijlvolle nieuwe koptelefoon van Sony en bijbehorende walkman. Niet alleen vanwege haar mooie kleurenpallet, vooral vanwege de Hi-Res geluidskwaliteit die Sony belooft.

Walkman

Volgens een woordvoerder van Sony die ik vorig jaar sprak wil het Japanse merk zich de komende jaren volledig gaan toeleggen op het leveren van de best mogelijke audiokwaliteit. Vandaar dat de Sony Walkman nog altijd nieuw leven wordt ingeblazen: met dit apparaat is het mogelijk om muziekbestanden in flac-formaat af te spelen. Dit bestandsformaat geeft een veel betere geluidskwaliteit dan ‘low-res’ MP3 bestanden, zeker als je een koptelefoon met ‘ouderwetse’ kabels gebruikt.

Maar Sony gaat wel met zijn tijd mee, en realiseert zich dat de meeste gebruikers nu zitten te wachten op draadloze koptelefoons. De nieuwe NW-A40 walkman is dus ook uitgerust met bluetooth zodat je geen snoer meer hoeft in te prikken. Het apparaat heeft een batterijduur van maar liefst 45 uur (veel langer dan een gemiddelde smartphone) en een display waarop je kunt zien welke track speelt. Hij is verkrijgbaar in 5 kleuren, net als de los verkrijgbare on-ear, over-ear en neckband headphones.

H.ear headphones

Onder deze drie nieuwe koptelefoons is als eerste de h.ear on 2 Mini Wireless (WH-H800). Een koptelefoon die je ‘op je oren’ draagt en daardoor goed blijft zitten. De Mini Wireless heeft een batterijduur van 24 uur en een zogenaamde Quick Charging mode waardoor je hem in slechts 10 minuten kunt opladen waarna je hem weer anderhalf uur kunt gebruiken.

H.ear on

De h.ear on 2 Wireless NC (WH-H900N) is een wat grotere headphone die je juist ‘over je oren’ draagt. Persoonlijk vind ik dat vaak stukken comfortabeler omdat het betekent dat je minder snel last krijgt van irritatie. Dit model beschikt daarnaast over noise-cancelling wat deze koptelefoon ideaal maakt als je bijvoorbeeld vaak in een trein of vliegtuig zit. Je kunt noise-cancelling echter ook uitschakelen, bijvoorbeeld als je over straat loopt. Ook dit model gaat lang mee: Tot wel 28 uur op één keer opladen.

H.ear in

Tenslotte de h.ear in 2 Wireless: ouderwetse in-ears voor in je oren. Ideaal voor tijdens het sporten of onderweg, voor mensen die niet altijd zo’n grote koptelefoon met zich mee willen dragen. Daarnaast hebben deze in-ears een ingebouwde microfoon zodat je hem ook voor het voeren van telefoongesprekken kunt gebruiken.

Beschikbaarheid

Overigens zijn de nieuwe Sony koptelefoons niet alleen in combinatie met een Sony Walkman te gebruiken, ook met je huidige smartphone of musicplayer zijn ze te combineren via NSC of Bluetooth. Via een app (iOS & Android) kun je bovendien zelf helemaal customizen welke geluidsinstellingen jij het prettigst vind als je naar muziek luistert.

De prijzen voor de drie nieuwe koptelefoons lopen uiteen van €180 voor de in-ears tot €300 voor de over-ears. Ze zijn later deze maand verkrijgbaar in Nederland in vijf verschillende kleuren.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.