6 redenen waarom je Beauty and the Beast gezien moet hebben - Vance

Nu aan het lezen

6 redenen waarom je Beauty and the Beast gezien moet hebben

6 redenen waarom je Beauty and the Beast gezien moet hebben

Vanaf vandaag is de remake van ‘Beauty and the Beast’ eind-e-lijk te zien voor het grote publiek. Wij hebben al een exclusief kijkje mogen nemen en de eerste vertoning van de film gezien in een Dolby Cinema. En wie zijn wij dan om jou niet enthousiast te maken met een aantal redenen waarom je deze live-action versie van het magische sprookje gezien moet hebben!

1. Nostalgie

beauty and the beast

We zijn er inmiddels wel achter dat het sprookje ‘Beauty and the Beast’ een jeugdsentiment is van hier tot Tokyo. Bijna elke Disney-liefhebber heeft de kinderfilm in zijn of haar jonge jaren gezien en is daarom ook zo enthousiast over de remake.

En terecht, de wereld van ‘Beauty and the Beast’ komt tot leven in de live-action versie en brengt je weer even terug naar het moment dat je het sprookje voor de eerste keer zag. Met alle bekende personages die terug komen in het verhaal, plus een aantal nieuwe, roept de film van begin tot het einde nostalgia naar boven.

2. De filmmuziek

beauty and the beast

Een van de redenen waarom je zéker de remake van ‘Beauty and the Beast’ moet zien, is omdat de originele muziek is gebruikt. De muziek van componist Alan Menken en schrijver Howard Ashman is volgens Bill Condon, de regisseur van de live-action versie, één van de belangrijkste redenen waarom hij deze film wilde maken: “Het is niet alleen echte acteurs gebruiken, maar het hele plaatje. Frank Rich benoemde het niet voor niets de beste Broadway musical van 1991.”

Maar het zou geen remake zijn als de originele nummers niet zijn ingezongen door artiesten van deze tijd. Ariana Grande en John Legend zingen samen de bekende songtitel ‘Beauty and the Beast’ en ‘Evermore’, het solomoment van het Beest, wordt gezongen door Josh Groban.

3. Emma Watson

beauty and the beast

De waardering voor Emma Watson als Belle was er al vroeg bij de meeste Beauty and the Beast-fans. De rol kon bijna niet beter worden vertolkt dan door de Britse actrice. En tijdens de film zelf krijg je nog meer waardering voor Watson, als zij in haar blauwe jurk het openingsnummer ‘Belle’ zingt.

De persoonlijkheid van de actrice komt overigens aardig terug in haar rol als Belle. Bovendien heeft Watson een vinger in de pap gehad bij het maken van de remake en waren er een aantal aanpassingen gemaakt voor haar.

Zo is in de originele film haar vader Maurice de uitvinder, maar in de live-action versie is Belle dat. De reden hierachter is dat Emma Watson Belle haar eigen achtergrondverhaal wilde geven over waarom ze zo anders wordt behandeld door de dorpelingen.

4. Be Our Guest

beauty and the beast

Een van de scènes waar ik me van te voren al op had verheugd, was het moment dat kandelaar Lumière het diner voor Belle presenteert. In de originele film is het al een hele show, maar in de remake zie je dat er veel aandacht aan is besteed om de show onder het nummer ‘Be Our Guest’ nog spectaculairder te maken.

Dat is ze gelukt. Helaas heb ik geen gifje van de wonderbaarlijke scène kunnen vinden, maar voor deze paar minuten alleen al moet je ‘Beauty and the Beast’ gezien hebben.

5. Spanning

beauty and the beast

Wat van te voren al bekend was, is dat regisseur Condon het verhaal een tikkeltje donkerder en spannender ging maken dan het origineel. In de kinderfilm is diezelfde spanning er al, maar in de ‘adult’ versie is extra nadruk opgelegd. Zo is de spanning goed te voelen in de scène waarin Belle wordt achterna gezeten door een roedel wolven in het bos en is de brul van het Beest nog net iets harder wanneer hij de wolven wegjaagt.

‘Beauty and the Beast’ is en blijft een romantisch sprookje, maar de actie is zeker niet te soft waardoor je een indruk krijgt dat je naar een kinderfilm zit te kijken.

6. Humor

beauty and the beast

De laatste reden waarvoor je de live-action movie moet zien, is de humor die erin is verwerkt; het maakt het een echte familiefilm. Alleen al de onafscheidelijke klok Cogsworth en kandelaar Lumiere die elkaar continu belachelijk maken, zijn te hilarisch voor woorden. Maar ook the grumphy Beast schudt aardig wat grappen uit zijn mouw, waarop Belle in een van de scènes zegt: “Oh, now you’re funny too?”

LeFou, de sidekick van Gaston, is met zijn homoseksuele trekjes en crush op de ‘knappe’ Gaston misschien nog wel de leukste personage die je aan het lachen maakt tijdens de Disney-film.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.