Airbnb's populairste appartement is een hut - Vance

Nu aan het lezen

Airbnb’s populairste appartement is een hut

Airbnb’s populairste appartement is een hut

Je zou het niet verwachten, maar een hut in de bossen van Californië is het populairste appartement dat wordt verhuurd op Airbnb. Eigenaresse Kitty Mrache maakte de hut uit een DIY-kit voor een dakloze vriend. Het is zo populair dat zelfs haar kinderen een afspraak moeten maken. Airbnb heeft zelfs een replica van de dome in het hoofdkantoor staan.

Zeven jaar geleden begon Mrache haar hut, ook wel Mushroom Dome Cabin genoemd, te verhuren op Craigslist. “Het frustreerde me hoe onbetrouwbaar mensen waren”, zegt ze tegen The Guardian. “Ze zeiden dat ze zouden komen maar dan kwamen ze niet opdagen.”

Toen Airbnb nog in de startup fase zat, waren de enige opties voor verhuur in New York of San Francisco. De dome was een van de eerste appartementen die buiten die twee plaatsen te huur waren. Al snel stroomden de reserveringen binnen. Op een gegeven moment werden Mrache en haar echtgenoot uitgenodigd voor een feest bij Airbnb, waar ze ook met de oprichters praatten. Pas toen hadden ze door hoe succesvol ze met hun dome waren.

De originele hut is nog geen tien vierkante meter, maar de afgelopen tijd is de hut verplaatst en uitgebreid. Van binnen is alles van hout, zoals een hut er uit zou moeten zien. Voor 100 euro per nacht kun je er met z’n drieën in slapen. De ladder brengt je naar het tweepersoonsbed op de vide. Vanuit het bed heb je uitzicht op de glazen ramen waardoor je zo het bos inkijkt. Beneden is er een kleine keuken en badkamer. Er is een wachtrij van maanden voordat je eindelijk aan de beurt bent om een nachtje in de dome te slapen.

4608 (1)

Voor meer foto’s zie de advertentie op Airbnb.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.