Albert Heijn doet test met groenten en fruit zonder plastic verpakkingen - Vance

Nu aan het lezen

Albert Heijn doet test met groenten en fruit zonder plastic verpakkingen

Albert Heijn doet test met groenten en fruit zonder plastic verpakkingen

Een grote ergernis van een hoop klanten: al het plastic in de supermarkten. Want hoe hard je ook je best doet om minder producten met plastic te kopen, in de supermarkt gaat dit vrijwel altijd mis. Een hoop groenten en fruit liggen mét plastic verpakking in de schappen. Dat is dan ook precies de reden dat Albert Heijn bezig is met een test met groenten en fruit zonder plastic verpakkingen. De proef wordt gedaan in de Albert Heijn vestiging op het Genderenplein in Hoofddorp en zal een maand duren.

Het doel is om in 2025 maar liefst 25 procent minder plastic verpakkingsmateriaal in de supermarkten te hebben liggen. Daarnaast moet 95 procent van de verpakkingen tegen die tijd recyclebaar zijn. Dat zorgt ervoor dat alle supermarkten bezig zijn om de plastic verpakkingen terug te dringen.

Dry misting

Topvrouw van de Albert Heijn, Marit van Egmond, laat weten dat ze al druk bezig zijn met het verminderen van al dat plastic. Zo maken veel winkels gebruik van dry misting, wat ervoor moet zorgen dat het groenten en fruit ook zonder plastic verpakkingen langer houdbaar blijven.

Volgens van Egmond dienst plastic niet alleen maar als verspilling. De plastic verpakkingen zorgen er namelijk ook voor dat de producten langer houdbaar blijven. Zo hoeven de klanten hun verse producten minder snel weg te gooien, wat juist weer goed voor het milieu is. Belangrijk hierbij is dat je als klant zijnde het plastic zelf scheidt.

Andere maatregelen

Er worden ook andere maatregelen toegepast door supermarkten. Zo is Jumbo afgelopen zomer begonnen met het laseren van de houdbaarheidsdatum in bepaalde versproducten zoals flespompoen, courgette en gember.

Supermarkt Plus maakt geen gebruik meer van de zwarte kunststof verpakkingen voor aardappelen, groente, fruit en vleeswaren. Daarnaast is het wegwerpservies vorig jaar vervangen door producten die herbruikbaar zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.