Apple Airpods: Draadloze oordopjes voor je nieuwe iPhone 7 - Vance

Nu aan het lezen

Apple Airpods: Draadloze oordopjes voor je nieuwe iPhone 7

Apple Airpods: Draadloze oordopjes voor je nieuwe iPhone 7

Goed nieuws voor mensen die bijna hun mobiele abonnement mogen gaan verlengen: De iPhone 7 komt er aan! En behalve een nieuwe kleur (glanzend zwart, oftewel ‘Jet Black’) en een dubbele fotocamera in de iPhone 7+ is er ook in de audiobeleving flink wat veranderd op de nieuwe serie iPhones.

De nieuwe iPhone 7 heeft namelijk geen koptelefoon ingang meer, wat betekent dat je je koptelefoon voortaan via de lightning ingang (waarmee je hem ook oplaadt) moet aansluiten. Maar Apple biedt ook een alternatief: Apple Airpods. Draadloze oortjes die via Bluetooth audio vanaf je smartphone kunnen afspelen.

Schermafbeelding 2016-09-07 om 20.30.17

Schermafbeelding 2016-09-07 om 20.29.05

Schermafbeelding 2016-09-07 om 20.30.21

Apple Airpods beschikken over een batterijduur van ca. 5 uur, en met het bijgeleverde hoesje kun je ze niet alleen veilig bewaren in je tas, maar ook draadloos volledig opnieuw opladen. De case beschikt ook over een usb aansluiting die je kunt aansluiten op een stopcontact, en een ingebouwde accu, zodat je hem ook als extra charger kunt meenemen voor onderweg.

De AirPods zullen $159 dollar gaan kosten, de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. Vanaf eind oktober liggen ze in de winkel. Bij je iPhone 7 krijg je als alternatief gewoon de standaard oordopjes van Apple meegeleverd, die je kunt aansluiten middels de lightning poort. Wil je gewoon je eigen vertrouwde headset kunnen gebruiken via analoge audio jack, dan krijg je er ook een gratis verloopkabeltje bij.

Schermafbeelding 2016-09-07 om 20.30.42

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.