Ariana Grande treedt zondag opnieuw op in Manchester

Nu aan het lezen

Ariana Grande treedt zondag opnieuw op in Manchester

Ariana Grande treedt zondag opnieuw op in Manchester

In Manchester wordt komende zondag een groot benefietconcert gehouden, waarin wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslagen in Manchester vorige week. Ariana Grande zal, waarschijnlijk met een brok in haar keel, opnieuw het podium betreden. Veel andere grote sterren zullen haar vergezellen tijdens het concert: Coldplay, Katy Perry, Take That, Miley Cyrus, Pharrell, Niall Horan and Usher.

Het concert zal niet plaatsvinden in de Manchester Arena, maar in de Old Trafford Cricket Ground, waar plaats is voor 50.000 mensen. Met de kaartverkoop wordt geld opgehaald voor het noodfonds We Love Manchester, dat de gemeente Manchester samen met het Rode Kruis heeft opgericht. Dit fonds helpt de slachtoffers en hun familie. De verwachting is dat er zo’n 2 miljoen pond wordt opgehaald met het concert.

Bezoekers van het concert van Ariana Grande op 22 mei kunnen gratis naar het benefietconcert. De vraag is natuurlijk wel of je dat wilt, nadat je aanwezig bent geweest bij zo’n heftige aanslag. Tegelijkertijd is het bezoek aan het evenement een mooi statement. Het laat zien dat de Britten niet bang zijn voor terreur en dat ze nog steeds met duizenden mensen samen komen om te genieten van muziek.

Kaartverkoop

Overigens hebben de organisatoren van het concert overlegd met de families van de slachtoffers of zij het een goed idee vonden om een dergelijk benefietconcert te organiseren. Volgens de BBC stond de meerderheid hiervan er positief tegenover.

De BBC zal het concert zondag live uitzenden op radio en tv. Het is echter ook mogelijk om er zelf bij te zijn, mocht je er een trip naar Manchester voor over hebben. De ticketverkoop start om 11:00 uur Nederlandse tijd. De organisatie verzoekt om veiligheidsredenen wel om je tas thuis te laten.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.