Fan maakt tekening van de dood van elke Game of Thrones-karakter

Nu aan het lezen

Fan maakt tekening van de dood van elke Game of Thrones-karakter

Fan maakt tekening van de dood van elke Game of Thrones-karakter

Als er één video is die je vandaag bekijkt, dan moet het deze zijn. Kunstenaar en Game of Thrones-fan Hannes Sommer heeft namelijk een bijzonder kunstwerk gemaakt. Hij heeft elk Game of Thrones-karakter dat de afgelopen jaren dood is gegaan met de hand getekend. En vervolgens met simpele middelen hun dood geanimeerd in een video.

Het toffe is daarbij ook nog eens dat de hele video in één keer is opgenomen. Een flinke opgave, want de dodelijke acties die hij uithaalt met sommige karakters kon hij slechts één keer doen. Tenzij hij natuurlijk alle tekeningen nog een keer maakt, maar dat zou erg tijdrovend worden.

[related slug=”17-nieuwe-fotos-game-thrones-seizoen-7″In de video zie je onder meer hoe Viserys Targaryen met goud wordt overgoten en hoe Ned Stark wordt onthoofd. Jeor Mormont wordt in de video neergestoken met een kwast rode verf en voor het uitbeelden van de dood van Oberyn Martell (in de serie door de Mountain) verpulfert Hannes een tomaat. De dood van Jon Snow is een hoogtepuntje uit de video, maar je moet zelf kijken hoe de kunstenaar dat heeft gedaan.

De video is overigens niet alleen heel vet gemaakt, maar je weet ook meteen weer wat er tot nu allemaal is gebeurd in Game of Thrones. Een mooie opwarmer voor seizoen 7.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.