Game of Thrones-prequel verschijnt waarschijnlijk in 2022 pas

Nu aan het lezen

Game of Thrones-prequel verschijnt waarschijnlijk in 2022 pas

Game of Thrones-prequel verschijnt waarschijnlijk in 2022 pas

Ben je na het einde van Game of Thrones ook in zo’n gat gevallen en heb je dat gat nog niet echt kunnen vullen? Dan was er onlangs goed nieuws voor je: er wordt gewerkt aan een spin-off van de serie. Maar helaas blijkt nu dat die spin-off op zijn vroegst in 2022 pas verschijnt, meldt Deadline.

De spin-off heet House of the Dragon en bestaat uit tien afleveringen, die allemaal al besteld zijn. De serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Daardoor weten we al dat het geheel gaat over de Targaryens en wat deze familie in de afgelopen eeuwen heeft meegemaakt.

In een interview met Deadline vertelt Casey Bloys, president of programming bij HBO, meer over de serie. Zo werd hij gevraagd wanneer de serie moet verschijnen. “ik verwacht ergens in 2022”, luidde het antwoord. Specifieker kon hij helaas nog niet zijn. De schrijvers zijn namelijk pas net begonnen met het script. Een cast is er dan ook nog niet.

Andere spin-offs

House of the Dragon was overigens niet de enige spin-off in de maak. Sterker nog: er waren er maar liefst vier. De andere drie staan op ‘hold’, mogelijk voor altijd. Eén van de spin-offs was een project van Jane Goldman, waar zelfs een pilot met Naomi Watts in de hoofdrol van werd gemaakt. Maar helaas, de serie werd niet opgepikt.

“Bij het maken van pilots komen dingen soms goed samene n soms niet”, aldus Bloys nu. “Eén van de dingen die Jane goed deed – wat een uitdaging was – was om veel meer van de wereld te maken, omdat ze haar wereld 8.000 jaar voor Game of Thrones neerzette. Dat vereiste veel meer. Dat is een grote uitdaging.”

Bij House of the Dragon is echter al een tekst van Martin himself aanwezig, waardoor er een iets duidelijker plan is voor de serie. Maar voor nu moeten we dus nog even wachten voor we alles kunnen zien. Gelukkig is er al wel een boek dat we kunnen lezen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.