Startdatum laatste Game of Thrones-seizoen onthuld in nieuwe trailer

Nu aan het lezen

Startdatum laatste Game of Thrones-seizoen onthuld in nieuwe trailer

Startdatum laatste Game of Thrones-seizoen onthuld in nieuwe trailer

We wisten al dat het allerlaatste seizoen van Game of Thrones in april verschijnt. We weten inmiddels ook al dat dat seizoen uit zes afleveringen bestaat. Maar wanneer we precies kunnen gaan zien hoe het verhaal afloopt, was nog niet bekend. Tot nu dan, want in een nieuwe trailer is exact dat onthuld. Op 14 april kunnen we voor de buis gaan zitten om het begin van het einde te zien.

HBO heeft gisteren de nieuwe trailer van de serie online gezet. Daarin zien we hoe Jon Snow, Arya Stark en Sansa Stark door hun familiecrypte lopen. Daarbij komen ze langs standbeelden van andere bekende Starks, zoals Ned. We horen citaten van hen uit het verleden, die vooral over Jon gaan.

Als de drie bij elkaar komen in de tunnel, ontdekken ze iets bijzonders. In de crypte blijken drie nieuwe standbeelden te staan: die van henzelf. En zodra ze zich omdraaien, bevriest de tunnel.

Laatste seizoen

Nu is het natuurlijk de vraag wat dit betekent, en daar kun je behoorlijk wat theorieën over bedenken. Meest voor de hand liggend is natuurlijk dat de drie zullen sterven in hun gevecht met de Night King. Daarna zouden hun lichamen in de crypte komen te liggen.

Maar het kan ook een dreigement zijn van een van de andere spelers in de strijd om de troon. Of misschien is het wel een voorspelling over een mogelijke uitkomst van het gevecht, of niets meer dan een droom.

Dit alles zullen we helaas pas zeker weten als het allerlaatste seizoen op televisie verschijnt. En we weten nu wanneer dat precies is. Het laatste seizoen van Game of Thrones verschijnt op 14 april in de Verenigde Staten op televisie. De kans is groot dat de eerste aflevering een dag later in Nederland op de buis komt.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.