Banksy en Warhol-fans kunnen hart ophalen in nieuw museum Amsterdam - Vance

Nu aan het lezen

Banksy en Warhol-fans kunnen hart ophalen in nieuw museum Amsterdam

Banksy en Warhol-fans kunnen hart ophalen in nieuw museum Amsterdam

Als je denkt dat Amsterdam al genoeg musea heeft, dan heb je het mis. Op 9 april 2016 opent namelijk het nieuwe Modern Comtemporary (Moco) Museum in Amsterdam. Het museum bevindt zich in Villa Alsberg, meteen aan het Museumplein. De locatie kan dus al niet beter en de opening ook niet, want het museum opent met kunstwerken van Banksy en Andy Warhol.

Roomed meldt dat de initiatiefnemers Lionel en Kim Loghies zijn, ook eigenaren van de LionelGallery in Amsterdam. Onbekend zijn ze dus niet in de kunstwereld. Het Moco Museum richt zich op, zoals ze het zelf zeggen: ‘Rock Stars of Art’. Ze willen hiermee kunst laten zien die in veel gevallen niet voor het grote publiek zichtbaar is.

Maar niet alleen de kunst is mooi. Villa Alsberg is ontworpen door Eduard Cuypers, een neef van Pierre Cuypers die het Rijksmuseum ontwierp. Piet Boon heeft de restyling onderhanden genomen.

Lionel en Kim hebben al gewerkt met beroemde werken van artiesten als Keith Haring, Picasso en Salvador Dalí. Ook hebben ze een grote interesse in street art ontwikkeld. Met deze kunstenaars en interesses belooft het een heel ander museum te worden dan dat we op het Museumplein gewend zijn.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.