Beyoncé brengt visueel album Black Is King uit op Disney+

Nu aan het lezen

Beyoncé brengt visueel album Black Is King uit op Disney+

Beyoncé brengt visueel album Black Is King uit op Disney+

Ben je fan van Beyoncé en de muziek van The Lion King? Dan hebben we goed nieuws! Beyoncé brengt eind juli namelijk een geheel nieuw visueel album uit op streamingdienst Disney+, dat gebaseerd is op de muziek van The Lion King: The Gift. Op het album genaamd Black Is King komen dan ook diverse artiesten van The Lion King langs.

Black Is King is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Beyoncé. Het visuele album vertelt de lessen van The Lion King op een nieuwe manier, aan de hand van een verhaal over een jonge koning. Deze jonge koning moet zichzelf tussen verraad en liefde leren kennen, om uiteindelijk zijn thuis en zijn troon terug te winnen. Tijdens zijn reis wordt hij geholpen door zijn voorouders, de lessen van zijn vader en hulp van zijn jeugdliefde.

Ode aan zwarte gemeenschap

Zoals de naam al doet vermoeden wordt op dit visuele album het erfgoed van de zwarte gemeenschap geëerd. Het album bestaat dan ook uit muziek gemaakt door zwarte artiesten en beelden die de veerkracht en cultuur van deze gemeenschap eren, aldus Disney+.

Overigens kennen we al een hoop van de artiesten die op het album staan. Zo staan er optredens op van Pharrell, Jay-Z, Blue Ivy Carter, Tierra Whack en Kendrick Lamar. Maar ook een aantal Afrikaanse artiesten hebben hun stem geleend voor deze productie. Het gaat dan om artiesten als Wizkid, Shatta Wale, Burna Boy, Mr Eazi en Tiwa Savage.

Black Is King verschijnt op 31 juli exclusief op Disney+.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.