Disney+ voegt virtuele filmavonden toe: op afstand samen films kijken

Nu aan het lezen

Disney+ voegt virtuele filmavonden toe: op afstand samen films kijken

Disney+ voegt virtuele filmavonden toe: op afstand samen films kijken

Disney+ staat vol met allerlei toffe films en series, maar ze in je eentje kijken is niet altijd leuk. Helaas is met vrienden een film kijken momenteel vaak ook geen optie. Gelukkig heeft de streamingdienst daar een oplossing voor bedacht: GroupWatch. Met deze nieuwe functie kun je een virtuele filmavond houden.

Tijdens de coronacrisis zijn veel filmavondjes afgelast, gezien je die vaak niet op een veilige afstand van elkaar kunt houden. Diverse streamingdiensten zorgden dan ook voor oplossingen om een filmavondje toch mogelijk te maken. Zo verscheen er voor Netflix een browserextensie waarmee je samen films kunt kijken, ieder vanuit je eigen huis.

Disney+ heeft nu dus ook zo’n oplossing, die de afgelopen tijd in diverse landen is getest. Groot verschil is echter dat je voor GroupWatch geen aparte extensies hoeft te downloaden. Alles gaat gewoon vanuit je gebruikelijke app. Voorwaarde is wel dat iedereen een eigen Disney+-account heeft. Deel je een account met meerdere profielen? Dan kunnen slechts vier van deze profielen tegelijkertijd naar een film of serie kijken.

Zo werkt GroupWatch op Disney+

De functie werkt vrij simpel. Je kiest wat je wil kijken en klikt op het nieuwe GroupWatch-icoontje in je browser of in de app. Vervolgens stuur je een uitnodiging naar maximaal zes vrienden of familieleden. Is iedereen aanwezig? Dan kun je samen naar de film of serie kijken. De stream loopt daarbij voor iedereen gelijk. Je kunt dus even terugspoelen als iemand wat heeft gemist, of hem op pauze zetten voor een plaspauze.

Hoewel je elkaar met GroupWatch niet kunt zien, kun je wel een beetje met elkaar communiceren. Je kunt namelijk emoji heen en weer sturen om te reageren op de film. Wil je toch liever tegelijkertijd met elkaar praten? Dan kun je beter ook een videogesprek opstarten.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.